Ексклюзиви
четвер, 07 жовтня 2010 17:53

Білий хліб можна продавати лише добу

- Найбільше люблю черкаський хліб. Але часто його в магазини привозять несвіжим, - говорить Наталія Чернега, 28 років, із Кам'янки. Колишній експедитор "Кам'янського хлібозаводу" Сергій каже, що доводилося розвозити черствий хліб:

- Залежаний хліб у магазинах райцентру збирали й розвозили в далекі села. Чи брак, чи черствий - за 30 кілометрів у Лубенці або в Радиванівку. Там з'їдять і ніхто не поскаржиться. А в райцентрі хтось із керівництва міг придбати таку хлібину і був би скандал. Та й покупці в місті привередливіші. Така ж картина й у Черкасах. Що не з'їли в обласному центрі - на периферію. Тим більше, в Кам'янці свого заводу немає.

- Міністерство економіки затвердило чіткі терміни придатності хліба, - розповідає 49-річна Галина Нечипоренко з облуправління у справах захисту прав споживачів. - Після виймання з печі житній, житньо-пшеничний хліб має реалізуватися протягом 36 годин. Для пшеничного чи пшенично-житнього строк придатності становить 24 години. Якщо вироби в упаковці, то термін придатності вдвічі довший.

Дату випічки обов'язково вказують у товарно-транспортній накладній. Кожен покупець має право попросити продавця показати її.

- Якщо ж людина вирішила звернутися до нашого управління зі скаргою, то слід мати із собою товар і чек з магазину, - додає Галина Нечипоренко. - Спеціалісти виїдуть на місце та перевірять заклад. За продаж простроченого хліба передбачений штраф від 17 до 170 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Білий хліб можна продавати лише добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути