понеділок, 20 травня 2024 03:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни продовжили наступ на сході - карти боїв від ISW
6

Російські окупанти атакують на сході та півдні
Фото: ISW
Російські окупанти атакують на сході та півдні
Російські окупанти атакують на сході та півдні
Російські окупанти атакують на сході та півдні
Російські окупанти атакують на сході та півдні

Російська армія продовжує свій наступ на Харківщині.

Активні бої йдуть, зокрема, поблизу Липців, що на північний схід від Харкова. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Однак просування окупантів не підтверджено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: DeepStateUA оновив карту бойових дій: є просування ворога

Росіяни мали невелике просування в межах Вовчанська і продовжили наступальні дії в цьому районі. Геолокаційні кадри свідчать, що російські війська просунулися вулицею Гагаріна в північно-західному Вовчанську, а російська піхота нещодавно трохи просунулася до лівого берега річки Вовча під нині зруйнованим мостом на вулиці Гагаріна.

Російські війська також продовжували наземні атаки біля Стариці та в напрямку Прилипки (обидва на південний захід від Вовчанська) та поблизу Тихого (на схід від Вовчанська).

Операція №2 - Луганська область

19 травня російські війська продовжували наступ на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, однак підтверджених змін лінії фронту не було. Росіяни також продовжували наступальні операції на північний схід від Куп'янська в районі Синьківки та на північний захід від Сватового біля Іванівки, Берестового, Кислівки, Степової Новоселівки, Стельмахівки.

Операція №3 - Донецька область

Російські війська значно посилили свою активність на Сіверському напрямку, що на північний схід від Бахмута і атакували райони Верхньокам'янського.

Росіяни заявили про просування поблизу Часового Яру під час нещодавніх штурмів на тлі тривалих боїв у цьому районі. Російські війська заявили про просування під час штурмів на південний схід від мікрорайону Каналу. Але ISW не спостерігав візуального підтвердження цих тверджень.

Росіяни продовжили наступ в районі Авдіївки, проте підтверджених змін лінії фронту на цьому ділянці не було.

Південна вісь

ISW спостерігала геолокаційні кадри, які вказують на те, що російські війська нещодавно просунулися приблизно на 1,5 кілометра на південний схід від Гуляйполя. 19 травня російські війська продовжували наступальні операції біля Роботиного.

Невдалий наступ російської окупаційної армії на півночі Харківщини демонструє нездатність РФ досягнути переваги на полі бою, попри те, що Україна упродовж шести місяців не отримувала необхідної військової підтримки від західних партнерів.

Українські солдати, які захищають Харків та інші населенні пункти на Східному напрямку, перебувають в дуже важких умовах, однак в Росії також є великі проблеми, наголосив колишній командувач військ США в Європі генерал Бен Годжес.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни продовжили наступ на сході - карти боїв від ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути