середа, 12 квітня 2017 13:19

35 тис. грн на місяць - стільки отримуватиме сімейний лікар

35 тис. грн на місяць - стільки отримуватиме сімейний лікар
МОЗ назвало нову зарплату сімейних лікарів Фото: kordon.in.ua

Міністерство охорони здоров'я визначило, якою буде зарплата лікарів первинної медичної допомоги - педіатрів, терапевтів та сімейних лікарів.

Про це повідомляє сайт МОЗ.

Як розповів заступник міністра охорони здоров'я України Павло Ковтонюк, при поточному мінімальному фінансуванні первинної допомоги, медична практика, що обслуговує 2000 пацієнтів (лікар, медсестра), в середньому отримуватиме 35 тис. грн на місяць.

Максимальна сума, яку має витратити практика на діагностичні тести, витратні матеріали та амортизацію оснащення, становитиме 9 081 грн на місяць.

На зарплату та інші поточні витрати в середньому піде 25 919 грн на місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'ясували, чому українці відмовляються лікуватися

Відомості вміщені у фінансово-економічному обґрунтуванні законопроекту "Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів", який передали на голосування до Верховної Ради.

1 квітня 2017 року стартувала урядова програма "Доступні ліки". На неї виділено 500 млн грн. Хворі на серцево-судинні недуги, діабет ІІ типу та бронхіальну астму отримуватимуть ліки безкоштовно. Для цього потрібно звернутися за рецептом до лікаря. Взяти препарат безкоштовно або з частковою доплатою в аптеці з позначкою "Доступні ліки". Ці заклади уклали договір із місцевою владою. Держава компенсує вартість найдешевшого лікарського засобу. Дорожчий можна отримати, доплативши різницю між мінімальною та роздрібною ціною обраного препарату.

Зараз ви читаєте новину «35 тис. грн на місяць - стільки отримуватиме сімейний лікар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути