На перший погляд хурма здається корисним фруктом, але має прихований бік.
Цей сезонний популярний плід може зіпсувати самопочуття й навіть нашкодити здоров'ю.
Розповідаємо, у чому небезпека хурми, кому її варто їсти з обережністю і чому цей осінньо-зимовий фрукт не такий безпечний, як здається.
У чому ризик хурми
У недостиглій або терпкій хурмі багато таніну. Він подразнює слизову шлунка, уповільнює травлення, може викликати важкість, біль і нудоту.
При переїданні, особливо на голодний шлунок, танін може "склеювати" харчові волокна. У рідкісних, але небезпечних випадках це призводить до утворення щільних "камінців" у шлунку , які інколи потребують хірургічного втручання.
Хурма дуже солодка. Надмірна кількість викликає різкий підйом глюкози. Небажана при інсулінорезистентності та діабеті.
В день можна їсти максимум два плоди за умови, що немає проблем зі шлунком. Хурма не може замінювати основний прийом їжі.
Як їсти хурму без шкоди
Обирайте стиглу, м'яку хурму. Не їжте натщесерце. Не поєднуйте з холодною водою або молоком. Їжте повільно і невеликими порціями.
Щоб купити солодкий запашний плід, треба знати декілька секретів. Якщо хурма м'яка, значить і солодка. Це одне з основних правил. Твердий плід буде ще й терпким.
Якщо хурма терпка і не дуже солодка, покладіть плід на пів години в морозильну камеру. Хурма стане м'якшою, солодшою, а терпкість зникне.




















Коментарі