вівторок, 06 листопада 2007 15:07

Заможним парам гроші на весілля не дарують

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Киянка Олександра роздивляється подарунковий кейс із пачками стодоларових банкнот у столичному інтернет-магазині ”Подарунки Он-лайн”. Такий весільний подарунок ”Мільйон доларів” коштує дві тисячі гривень
Киянка Олександра роздивляється подарунковий кейс із пачками стодоларових банкнот у столичному інтернет-магазині ”Подарунки Он-лайн”. Такий весільний подарунок ”Мільйон доларів” коштує дві тисячі гривень

У столиці на весілля заведено дарувати від 250 грн. Або ж купувати презент на цю суму. Однак щодо весільних подарунків існує чимало заборон. Наприклад, постільну білизну чи дамську сумочку може вручити лише близька подруга. Носовички, сіль та перець дарувати взагалі не варто. Бо за повір"ям це приносить у родину сльози і сварки. Але найважливіше правило весільного подарунка — він має бути для двох.

26-річна рівнянка Оксана Семенюк на весілля подруги купила набір кришталевих келихів за 240 грн.

— Подружка була дуже задоволена ними. А я — тим, що догодила, — каже Оксана.

У столичному салоні подарунків "Мульті" на Лук"янівці кажуть, що найчастіше на весілля купують набори посуду, вази та картини. Радять подивитися фігури тварин ручної роботи — дерев"яний каркас обтягнутий натуральною шкірою. На вибір є півметрові пантера, леопард та верблюд. Пантера коштує 1361 грн.

— Заможній парі не прийнято дарувати гроші, — пояснює таку пропозицію Світлана, продавець магазину. Вона приносить величезний подарунковий пакет — найбільший, що в них є: 1х1,5м. Та він виявляється замалим для пантери. — А давайте зав"яжемо їй червоний бант на шию, і вона матиме приручений вигляд, — жартує продавщиця.

Із популярних подарунків у "Мульті" пропонують чайний набір у круглій коробці за 155 грн, картини за 80–150 грн, високі пивні кухлі ручної роботи від 126 до 650 грн. Можна купити книгу з кулінарії за 80–180 грн або "Камасутру" за 256 грн.

Можна купити книгу з кулінарії або "Камасутру"

Подарунки запаковують у різнокольорові коробки або подарункові пакети, що обійдуться від 9,99 до 22,99 грн.

21-річна Олександра Харитонюк із Рівного каже, що їй особливо запам"ятався весільний подарунок від друзів — столовий набір фірми "Бергоф".

— А родичі запитали, що мені потрібно. Я вважаю, це правильно. Мама з татом купили холодильник і телевізор, сестра — пилосос, тітка — мікрохвильову піч. А свекри — праску, — згадує Саша.

29-річній киянці Олені Грінь найбільше сподобався подарунок одногрупників. Вони замовили для урочистостей білих голубів.

— Їх випустили, коли ми з чоловіком вийшли з РАГСу, — каже Олена. — А ще було багато лілей. Я їх дуже люблю, і друзі про це знали, тому всі дарували саме ці квіти. Весілля було схоже на сад білих лілей!

На столичному Житньому ринку троянди продають по 6 грн, хризантеми — по 8 грн за гілочку, лілеї по 15 грн. Букет обійдеться від 30 грн. Продавщиця розповіла, що на весілля найчастіше купують білі троянди, лілеї та орхідеї. І наголошує, що не можна дарувати кали.

"Лампа Алладіна" коштує 110 гривень

Якщо визначитися з подарунком складно, а гроші дарувати не хочеться, можна купити щось незвичайне. У столичному інтернет-магазині "Подарунки Online" (http://www.podarunky.kiev.ua) продають, наприклад, "Лампу Алладіна" для здійснення бажань — ваза з латуні коштує 110 грн.
Можна придбати "Родинний літопис" — величезну книгу вагою 1,6 кг. У ній 272 сторінки. Тверда палітурка оздоблена золотим тисненням. До книги додається інструкція з правилами ведення літопису. Там є розділи — "Історія нашої родини", "Наші діти", "Таланти та здібності дітей", "Наші друзі", "Наш дім", "Нагороди". Коштує такий подарунок 380 грн.
Із цікавинок в інтернет-крамниці можна побачити металеву стодоларову купюру за 1400 грн, що зберігається на зеленому оксамиті в темно-коричневій рамці. Тонка мідна пластинка вкрита сріблом. Цей знак символізуватиме успіх та багатство нової сім"ї.
— Часто на весілля купують свічку — пара, яка стоїть обійнявшися. Вона коштує 61 гривню, — каже Тамара, продавець магазину.

Зараз ви читаєте новину «Заможним парам гроші на весілля не дарують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути