пʼятниця, 16 листопада 2007 16:29

До кольорових колготок добирають однотонний гардероб

Автор: фото: reuters
  Жінка оформлює стенд колготок на виставці ”Венус Берлін”, що відбувся торік наприкінці жовтня у столиці Німеччини
Жінка оформлює стенд колготок на виставці ”Венус Берлін”, що відбувся торік наприкінці жовтня у столиці Німеччини

"Цієї осені в гардеробі ділової жінки з"явилися кольорові колготки, — зауважує українська дизайнерка Лілія Літковська, 25 років. У колекції "осінь-зима 2007" її моделі були одягнуті в зелені та бордові. — Вони пасуватимуть до строгого ділового костюма".

— Кольорові колготи не треба брати до яскравого верхнього одягу, — радить Літковська. — До них підійдуть стримані відтінки — сірий, чорний. Колготи підкреслять невиразний верх.

Взуття може бути яскравим — на тон світлішим чи темнішим. А купувати шарф, шапку та рукавички до кольору колгот Лілія категорично не радить. Сумка та аксесуари також мають бути скромними.

— Під діловий одяг жінки зазвичай обирають спокійні відтінки, а не кислотні — салатовий чи яскраво-рожевий, як молодь, — каже дизайнерка. — Тож колготи виступають головним аксесуаром, який привертає увагу.

Продавець панчішно-шкарпеткового відділу столичного ЦУМу Юлія Вакарчук каже, що зараз жінки часто запитують однотонні яскраві колготки.

— Але ми такі не продаємо, — каже жінка, — пропонуємо ажурні. Вони стильні, є з ромбиками, кружечками, кольоровими вставками, рослинними та геометричними орнаментами.

Стелажі столичного універмагу заставлені здебільшого виробами італійської фірми "Конті". Ціна теплих колгот на 100 ден — 48–62 грн.

— Жінки знають, що краще купувати  з ластовицею. Її ще називають "клином". Завдяки цій вставці вони стають еластичнішими, довше носяться. Ластовицю завжди шиють із бавовни. Добре, якщо в зимових колготках багато еластану. Тоді виріб пружніший, а поверхня гладенька, наче шовкова. Якщо шершава, — пояснює продавець, — значить, не дуже якісні.

У столичному ТЦ "Глобус" є магазин "Аксесуаріс". За 72 грн там продають жовті, блакитні, рожеві та сріблясті колготки.

— Усі вироби привезені з Італії, — каже продавець-консультант магазину 22-річна Марина, — носитимуться довго. Тут непоганий склад: 90 відсотків поліаміду і 10 — еластану. Минулого тижня ще були сині й баклажанні, але їх відразу розібрали.

Ластовиця завжди шиється з бавовни

У відділі "Орхідея Фешн Лаб", що у "Метрограді", за 145 грн продають цупкі зимові колготи з ажурним візерунком.

— У тоненьких осінніх колготах треба дивитися, щоб був більший відсоток еластану. Це додає їм міцності, — каже консультант-продавець, — А в зимових — чим більше мікрофібри, тим довше носитимуться. За 110 грн у відділі продають вироби з мальованим орнаментом.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

Поряд — колготи італійської фірми "Мура Коллант". На манекенах одягнуті тільки ажурні 100-денки. Коштують від 46 до 134 грн.

Киянка Ольга Чуприн, 28 років, купує бавовняні колготи чорного кольору з візерунком — по литці намальована зелена гілочка з бузковими квітами.

— Стримано і стильно, — коротко говорить жінка. — Купую тут уже не вперше, носяться прекрасно.

На ринку поблизу метро Лук"янівська продають колготи чорного, сірого, коричневого та тілесного кольорів. Реалізатор Наталія, 36 років, каже, що дівчата купували кольорові, коли було тепліше. Зараз найбільше беруть чорні на 100 ден за 20–25 грн.

На Житньому ринку за 35 грн продають кольорові колготи з приглушеним матовим відтінком.

— Їх носять дівчата з косічками і яскравими сумками — студентки, — говорить Надія Жирніна, 42 роки. — Я думала, що не будуть зовсім ці купляти, але деякі дівчата не вийшли з дитсадкового віку, — дивується реалізаторка.

Колготи перуть у шампуні

— Колготи носитимуться довше, якщо не прати їх у гарячій воді, — радить продавчиня столичного ЦУМу Юлія Вакарчук. — Від температури вони можуть полиняти. Та й порошок не варто використовувати, — додає жінка, — він погано вимивається — можуть лишитися білі розводи. Найкраще капронові колготки прати у слабкому мильному розчині. У магазинах зараз продаються спеціальні шампуні для делікатного прання. Вважаю, що це ідеальний спосіб догляду.

Зараз ви читаєте новину «До кольорових колготок добирають однотонний гардероб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути