вівторок, 12 червня 2018 05:46

Центрифужну соковижималку купують із широкою горловиною

— Користуюся соковижималкою кілька разів на тиждень. Робимо з чоловіком фреші з моркви та яблук. Одразу їх випиваємо. Подобається, що м'якоть після видушування лишається практично сухою. Раніше мали радянську соковижималку, у відходах з неї було багато соку, — розповідає киянка 28-річна Наталія Руденко. Чотири роки тому купила центрифужну соковижималку "Бош".

— Обирала модель із великою горловиною — щоб поміщалося ціле яблуко чи морквина. Не потрібно витрачати час на подрібнення фруктів та овочів, — говорить жінка. — Для мене важливо, щоб у соковижималки було прогумоване дно. Завдяки цьому не стрибає по столу під час роботи. Попередній прилад дуже трусило від вібрації двигуна.

Шматки фруктів та овочів з горловини соковижималки потрапляють на центрифугу, приєднану до електродвигуна. Від швидкості обертання вичавлюється сік. Він тече в одну посудину, жом — в іншу.

Коштують такі соковижималки від 900 грн до 7 тис. грн. Вартість залежить від потужності двигуна, матеріалу, з якого виготовлений корпус, і виробника. Найдешевші — прилади китайського виробництва "Сатурн" і "Скарлет", турецького "Сінбо". Дорожче коштують пристрої корейського бренду "Гуром", німецького "Бош" і нідерландського "Філіпс". Їхня вартість — понад 4 тис. грн.

— При виборі соковижималки варто звертати увагу на потужність і кількість обертів двигуна. Від цього залежить, настільки добре вичавлюватиметься сік, — радить продавець-консультант магазину "Фокстрот" Дмитро Кравченко, 23 роки. — Для щоденного використання краще обирати із двигуном потужністю 350–400 ватів. Для мінімальних втрат корисних речовин — від 8 до 10 тисяч обертів на хвилину.

Перед купівлею пристрою перевіряють скоби кріплення верхньої кришки до корпусу. Ці деталі довговічніші, коли зроблені з металу. Сам корпус може бути пластиковим. Чаші для жому та соку з прозорого пластику за два роки втрачають вигляд, тьмяніють. Краще обирати моделі з темного матеріалу. Не зайвим буде звернути увагу на форму центрифуги. Вона може бути циліндричною і конічною.

— У першому випадку сік віджимається якісніше. Однак немає автоматичного скиду відходів. Конічна центрифуга швидко звільняється від м'якоті. Для цього достатньо натиснути на кнопку, — каже продавець. — Краще, якщо соковижималка має кілька швидкостей роботи мотора. Тоді для м'яких фруктів можна обирати нижчі швидкості, для твердих — вищі. Добре, коли є додаткові елементи комплектації. Наприклад, кришка-лоток допоможе зберегти внутрішні деталі від пилу. Спеціальний штовхач захистить пальці від травм. Подвійне дно зменшить час на прибирання. За допомогою спеціальної щітки і балончика можна швидше очистити деталі пристрою. Добре, коли є ніжки-присоски. Тоді соковижималка буде добре зафіксована на стільниці.

Під час придбання пристрою варто поцікавитися, чи має він автоматичний запобіжник. Моделі з ним блокують роботу двигуна в разі перевантаження. Завдяки цьому убезпечують його від згоряння. Таке може бути, коли в горловину кладуть більше овочів чи фруктів, ніж соковижималка може переробити.

Пристрій починає смердіти паленим

— Найчастіше ламаються дешеві китайські соковижималки. У них згоряє двигун. У більшості випадків — з вини власників техніки. Перевантажують силові агрегати — утрамбовують туди продукти, коли мотор ще не набрав повних обертів, — говорить майстер із ремонту побутової техніки Олександр Комар, 43 роки. — Інша проблема виникає з вини виробників. Вони складають корпуси з великими зазорами. Через щілини волога потрапляє на електроначиння, провокує коротке замикання. Буває, що через декілька років щоденної роботи пристрій починає смердіти паленим пластиком. Це трапляється в разі ненадійного кріплення верхньої кришки. Тоді центрифуга починає стирати пластикові деталі. Сік із такої соковижималки пити не можна.

Зараз ви читаєте новину «Центрифужну соковижималку купують із широкою горловиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути