Ексклюзиви
понеділок, 24 червня 2024 13:17

Спецтема: Війна Росії проти України

В окупованому Криму атакували центр космічного зв'язку РФ

В окупованому Криму атакували центр космічного зв'язку РФ
Паблік "Крымский ветер" опублікував супутникові знімки, які показують наявність осередків вогню саме на території центру космічного зв'язку. Фото t.me/Crimeanwind

У тимчасово окупованому Криму 24 червня уразили центр космічного зв'язку російських окупантів.

Це вже другий удар по ворожій космічній інфраструктурі Росії. У селищі Вітіне, що знаходиться поблизу Євпаторії, було чутно потужні вибухи, повідомляють місцеві Telegram-канали. Жителі розповіли, що на місце прибуло багато "швидких".

Паблік "Крымский ветер" опублікував супутникові знімки, які показують наявність осередків вогню саме на території центру космічного зв'язку.

"Супутники відмічають два осередки пожежі біля російського 40-го окремого командно-вимірювального комплексу (Центр дальнього космічного зв'язку, НІП-16, військова частина 81415)", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пояснили, чому росіяни вважають Азовське море безпечнішим за Чорне

Наразі невідомо, чим саме завдали удар по комплексу.

Цей об'єкт армія РФ захопила з 2014 року та передала комплекс до військ повітряно-космічної оборони. У 2017 році центр отримав модернізацію та 10 нових комплексів.

На території цього об'єкта був розташований як мінімум один комплекс РЕБ "Красуха", призначений для прикриття командних пунктів та інших важливих об'єктів.

У тимчасово окупованому Криму основним елементом військової логістики російських військ залишається поромна переправа. На сухопутну залізницю, яка нині будується, загарбникам ще зарано розраховувати. Про це в ефірі національного телемарафону заявив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

Зараз ви читаєте новину «В окупованому Криму атакували центр космічного зв'язку РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути