Ексклюзиви
вівторок, 08 квітня 2008 15:08

Брати Романишини роблять стільці з корчів

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  У домашній вітальні у Львові художник Руслан Романишин має зразки усіх меблів власного дизайну. Кіт Романишиних умостився на стільці з корчів, що коштує 970 гривень
У домашній вітальні у Львові художник Руслан Романишин має зразки усіх меблів власного дизайну. Кіт Романишиних умостився на стільці з корчів, що коштує 970 гривень

Художник-дизайнер 44-річний Руслан Романишин із братами проектує та виготовляє меблі в народному стилі. З молодшими Ігорем та Романом мають приватне підприємство "Верес" у місті Долина Івано-Франківської області. Там живуть брати, Руслан мешкає у Львові.

Із дерева Романишини роблять найрізноманітніші речі — від стільців до вмебльованих альтанок і собачих буд. Меблі виготовляють з дуба, сосни, горіха. Деревину фарбують, оздоблюють кованими візерунками, склом. Замовники вимагають ексклюзиву — аби таких меблів не було більше ні в кого.

— Перед роботою обов"язково їду до клієнта, щоб краще уявити його смаки, подивитися, що пасуватиме до помешкання, — розповідає Руслан Романишин.

У кутку просторої вітальні Романишиних стоїть дубовий овальний стіл і вісім стільців золотистого кольору. Високі спинки прикрашені кольоровим склом. Стіл застелено вузьким обрусом (ткана скатертина-рушник. — "ГПУ"). Між вікном і каміном стоїть крісло-гойдалка із заокругленими підлокітниками.

— Зараз багато замовників хочуть кухні в народному стилі, шафи, скрині й комоди, стилізовані під старовину, мисники на стінах, — додає Руслан.

Клієнти вимагають, аби таких меблів не було більше ні в кого

До меблярів часто звертаються власники кафе та ресторанів. Замовляють меблі у художньому стилі — зі склом, вітражами, обплетені мотузками. Популярні стільці з корчів.

— Головне — знайти в лісі підходящі за розмірами корчі, — каже художник. — Зайві гілки обтинаємо. Корчі зв"язуємо міцними мотузками. Стільці з комплекту на перший погляд видаватимуться однаковими, але як придивишся, помітиш різницю.

Найдешевші меблі — соснові.

— Я вам скажу, що соснові меблі легше носити. Дубовий стілець тяжко з місця зрушити, — додає дружина Руслана Леся, 34 роки. — Якщо меблі стоять у приміщенні, то потрібно лише протирати від пилу. З роками деревина трохи змінюватиметься, з"являтимуться потертості, але цим меблям це лише додає шарму. Меблі, які стоятимуть на вулиці, обробляють спеціальними розчинами. Дощ їм не страшний.

Свої вироби Романишини продають у меблевому салоні "Нова ідея" на вул. Личаківській і в арт-галереї на площі Ринок у Львові. За невисокий стілець правлять 600 грн, масивний дорожчий удвічі. Комод із трьома шухлядами коштує 1 825 грн.

Зараз ви читаєте новину «Брати Романишини роблять стільці з корчів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути