
Є п'ять груп продуктів, які слід включити до свого весняного раціону для схуднення.
Їх назвав популярний дієтолог Майкл Мослі для New York Post.
Лікар виділив некрохмалисті овочі, оливкову олію, жирні молочні продукти, горіхи та насіння, а також нежирний білок.
Овочі: броколі, шпинат, цвітну капусту, огірки і баклажани. Вони містять безліч вітамінів, мінералів та інших важливих поживних речовин, таких як фітохімічні речовини, які знижують рівень холестерину і ризик розвитку діабету 2 типу, одночасно допомагаючи травленню.
Оливкова олія. Її можна використовувати як заправку для салату або для приготування соусів. Нею зручно замінити вершкове масло, маргарин і майонез. Як зазначив дієтолог, це "хороший" жир, що містить протизапальні сполуки, такі як олеїнова кислота, жирні кислоти омега-3 і поліфеноли. Відомо, що оливкова олія знижує депресію і позитивно впливає на здоров'я кишківника, знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань і нормалізує кров'яний тиск.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яка популярна крупа здатна регулювати рівень цукру в крові і "спалювати" жир
Дослідження Гарвардського університету 2022 року показало, що люди, які споживали трохи більше половини столової ложки оливкової олії на день, мали на 19% менший ризик смерті протягом 28 років порівняно з тими, хто цього не робив.
Жирні молочні продукти: грецький йогурт, молоко. В них більше незамінних жирних кислот, таких як омега-3, високий рівень білка, вітаміну B-12 і йоду, які, як відомо, сповільнюють зниження когнітивних функцій, зменшують тривогу і депресію, контролюють рівень енергії та покращують швидкість метаболізму.
Горіхи та насіння: мигдаль, кеш'ю, фундук і фісташки.
Нежирні білки: риба, індичка, куряча грудка і тофу. Вживання нежирних білків зменшує відчуття голоду, знижує кров'яний тиск, допомагає контролювати вагу, покращує м'язову масу і силу, а також знижує ризик остеопорозу, зазначив дієтолог.
Якщо пастернаку немає у вашому раціоні, варто це виправити. Це вид коренеплодів, близький до моркви та кореня петрушки. Він багатий на кілька важливих поживних речовин та антиоксидантів, які можуть покращити імунітет, здоров'я травлення та сприяти схудненню.
Клітковина повільно проходить через травний тракт, допомагаючи довше відчувати ситість, що може зменшити апетит і споживання їжі. Збільшення щоденного споживання клітковини на 14 грамів може зменшити споживання калорій, що призведе до втрати ваги майже на 2 кг за чотири місяці.
Коментарі