Ексклюзиви
Понеділок, 17 липня 2017 07:05

У малиновий лікер додають червону смородину

Автор: www.edablog.ru
  Ягідний лікер настоюють тиждень у погребі
Ягідний лікер настоюють тиждень у погребі

— Люблю ягідний лікер, він легко п'ється, — каже киянка Марина Стець, 37 років. — Додаю в нього малину й червону смородину. Отримую солодкий смак, із легкою кислинкою.

Натирає на дрібній тертці лимон та апельсин, щоб зняти цедру. Миє 300 г малини і 300 г червоної смородини. Викладає на рушник, щоб стекла вода. Змішує їх із цедрою. Складає в 2-літрову скляну банку. Додає палочку кориці. Заливає 0,5 л горілки, настоює півтора тижня.

— За один-два дні треба обов'язково струшувати банку з лікером. Так інгредієнти перемішаються, і напій буде насиченіший.

Робить цукровий сироп. Нагріває 100 мл води та всипає 150 г цукру. Перемішує і чекає, щоб розтанув. Ставить лійку в чисту банку і всередину кладе два шари марлі. ­Наливає лікер. Досипає 6 г ваніліну чи 20 г ванільного цукру. Перемішує. Розливає в скляні пляшки і ставить на п'ять-сім днів у погріб. Тоді можна подавати до столу.

Зараз ви читаєте новину «У малиновий лікер додають червону смородину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі