— У спекотний день хочеться чогось солодкого, але легкого. Замість кексів і бісквітів печу хрустке китайське печиво. Всередині кожного кладу записку з передбаченням, — каже киянка 31-річна Олеся Мартинюк.
Розтоплює у мікрохвильовці 50 г вершкового масла. Розбиває три яйця. Відокремлює від жовтків білки. Збиває їх до густої піни. Додає 125 г цукрової пудри й вершкове масло. Всипає 65 г борошна й перемішує.
— Якщо тісто густе, можна додати 2–3 столові ложки води. Залишити на 15 хвилин.
Розігріває духовку до 180°С. Застеляє деко пергаментом, змащує вершковим маслом. По одній столовій ложці викладає тісто. Розрівнює, щоб були невеликі млинці.
— Пекти печиво треба 5–7 хвилин. Доки його краї не стануть коричневими.
Виймає печиво та всередину кожного кладе записку з передбаченням. Складає його навпіл та скріплює краї, як у вареників. Притискає "вареник" до краю чашки, щоб зігнувся посередині. Кладе у залізну форму для кексів, щоб не розкрутилися. Залишає охолонути.
Коментарі