понеділок, 13 листопада 2017 07:11

Нутрію в грушах маринують півгодини

Автор: www.482ua.com
  М’ясо нутрії запікають півтори години. Смакує з рисом та вареними овочами. Також до нього подають картопляне пюре
М’ясо нутрії запікають півтори години. Смакує з рисом та вареними овочами. Також до нього подають картопляне пюре

— Півроку тому на базарі продавщиця вмовила мене купити тушку нутрії. Раніше я ніколи не куштувала їх. А тепер на всі свята запікаю. Жінка підказала кілька рецептів, а тепер сама вигадую. М'ясо дієтичне й соковитіше за курку, — каже 50-річна Галина Правденко з Полтави.

— Нещодавно в чоловіка на роботі був корпоратив. Кожен із дому приносив страви. Я приготувала його улюб­лену нутрію. Напередодні купила 2-кілограмову тушку. Зробила маринад. Для нього треба натерти невелику цибулину і три зубчики часнику. Додати по чайній ложці цукру й солі, 30 мілілітрів соєвого соусу, столову ложку приправи "До м'яса". Цією сумішшю натираю тушку й залишаю на ніч.

Запікає в духовці 1,5 год. за температури 180°С. Їсти краще одразу після приготування.

— Можна фарширувати нутрію овочами. Розрізаю тушку впоперек на дві рівні частини. Натираю сіллю, чорним меленим перцем, сухим коріандром, майораном. На одну частину кладу помідори чері, порізані болгарський перець, баклажан, кабачок, зелений горошок. Другою частиною тушки накриваю. Щоб овочі не випали, перев'язую ниткою. Запікаю 1,5–2 години в духовці за температури 180 градусів. Можна періодично змащувати м'ясо соком, що стікає з нього.

Нутрію з яблуками та грушами маринують півгодини.

— Цей рецепт придумала, коли привезли з дачі яблука та груші. Крутилася біля них, руки чухалися приготувати щось незвичне. Наступного ранку побігла на базар по тушку нутрії. Доки чоловік спав, я увімкнула фантазію й почала готувати. Порубала тушку на шматки, додала столову ложку солі й чайну перцю. Порізала яблуко та грушу, змішала з м'ясом. Руками старалася вичавити з фруктів побільше соку. Поставила на півгодини в холодильник. Потім поклала в рукав для запікання. Запікала 1,5 години. Чоловік прийшов на кухню за ароматом. До м'яса подала відварений рис з овочами. Можна замінити на картопляне чи овочеве пюре.

Зараз ви читаєте новину «Нутрію в грушах маринують півгодини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути