четвер, 23 жовтня 2008 16:50

На "Світочі" дозволяють їсти цукерки з конвеєра

Автор: фото: Вікторія Лебедєва
  У цеху львівської кондитерської фабрики ”Світоч” жінки фасують цукерки ”Палітра”. Солодощі в молочному шоколаді входять до трійки найпопулярніших цукерок в Україні
У цеху львівської кондитерської фабрики ”Світоч” жінки фасують цукерки ”Палітра”. Солодощі в молочному шоколаді входять до трійки найпопулярніших цукерок в Україні

— Як почала працювати на шоколадній фабриці, по кілька десятків цукерок з"їдала. Тепер тільки дивлюся, — каже працівниця років 20 львівської кондитерської фабрики "Світоч" компанії "Нестле". Жінка фасує у коробки цукерки "Ґолд Праліне" й "Палітра".

— Нам дозволяють їсти солодощі скільки завгодно. А от із собою — зась. Та й не хочеться вже їх.

За зміну на фабриці виробляють 2 т продукції. Це 12 658 коробок "Ґолд Праліне" по 158 г. Кожна цукерка замотана в золотаву обгортку.

— Сухе молоко й цукор постачають фабриці місцеві, — говорить 42-річний Анатолій Нашкерський зі "Світоча" під час екскурсії цехами. — Років чотири тому на першому поверсі переробляли какао-боби, ще й млин залишився. Тепер какао-масло й терте какао привозять із Голландії.

— Сирі какао-боби — це ризик сальмонели, — зауважує начальник відділу якості Мар"яна Гірняк, 32 роки. — Вся сировина проходить перевірку в нашій лабораторії. Два-три відсотки повертаємо постачальникам.

Киянка 35-річна Елеонора Горбич цукерки готує вдома з гіркого шоколаду "Світоч". За її словами, він найкраще підходить для домашніх трюфелів.

— На водяній бані розтоплюю шматочки чорного шоколаду, — каже. — Але як швидко треба, то й у мікрохвильовці можна.

Розтоплений шоколад жінка розмішує зі згущеним молоком і тертими горіхами. Бере фундук чи мигдаль. Добре перемішує і додає кілька ложок коньяку. Щойно суміш стає ледь теплою, руками формує невеликі кульки. Половину обкачує у змішаному з цукровою пудрою порошку какао, решту — в подрібнених горіхах і вафельних крихтах.

— На приготування цукерок у мене йде година-півтори, а з"їдається все за десять хвилин. Горіхи можна покласти цілі, але їх з"їдять ще швидше, — усміхається.

Зараз ви читаєте новину «На "Світочі" дозволяють їсти цукерки з конвеєра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути