Ексклюзиви
Понеділок, 02 вересня 2019 08:01

Малину для желе пропускають через м'ясорубку

— Взимку варення з малини дуже корисне, — каже 35-річна Мар'яна Добрянcька з Немирова Яворівського району Львівської області. — Кладу його у чай, коли хворіють діти. А ще його можна додавати у будь-яку випічку. Має щільну текстуру і не розтікається. За таким рецептом можна приготувати желе з ожини.

Два кілограми свіжої малини оббирає від плодоніжок та листків.

— Ягоди не мию, бо можуть забродити. Пропускаю через м'ясорубку. Далі на марлю, складену у кілька разів, викладаю м'якоть малини й акуратно витискаю сік у чисту посудину. Стежу, щоб туди не потрапили кісточки.

З одного кілограма малини виходить приблизно 600 мілілітрів соку.

— Важливо витримати пропорцію — на півлітра соку один кілограм цукру. На легкому вогні розігріваю сік, вводжу туди цукор із розрахунку один до двох. Постійно помішую та стежу, щоб не підгоріло. Цукор повинен розійтися до однорідної маси. Доводжу до кипіння, заливаю у сухі стерильні банки і закриваю. Малинове варення густішає і набуває текстури желе, — каже Мар'яна Добрянська.

Зараз ви читаєте новину «Малину для желе пропускають через м'ясорубку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 363
Голосування Який результат покаже збірна України з футболу на Євро-2020/21?
  • 1) не вийде з групи
  • 2) дійде до 1/8 фіналу
  • 3) дійде до 1/4 фіналу
  • 4) дійде до 1/2 фіналу
  • 5) дійде до фіналу
  • 6) виграє турнір
Переглянути