Домогосподарка 59-річна Галина Завєдєєва з Вінниці пригощає друзів смаженими макаронами. Для страви бере вермішель або поламані спагеті.
— Головне, щоб макарони були з твердих сортів пшениці, — каже Завєдєєва. — Бо інші скоро розлізуться.
Вермішель кладе у сковорідку із киплячою рафінованою олією, смажить на малому вогні. Часто помішує, аби не пригоріли.
— Коли макарони піджаряться до золотистого кольору, доливаю води, щоб їх покрила, — зауважує жінка. — Добавляю на око дрібно порізану цибулю, бульйон із кубика, кетчуп, сіль і перець.
Усе ретельно перемішує, сковорідку накриває кришкою. Тушкує макарони на середньому вогні до готовності. Якщо потрібно, доливає води.
Готову страву посипають посіченим кропом та петрушкою. Їдять гарячою.
Коментарі