понеділок, 02 грудня 2019 07:55

Качку фарширують горіхами й сухофруктами

Автор: ФОТО З САЙТА GASTRONOM.RU
  Качину тушку маринують у холодильнику протягом 10–12 годин. Начинку закладають у черево і шийний отвір. Зашивають або скріплюють зубочистками. Запікають три години
Качину тушку маринують у холодильнику протягом 10–12 годин. Начинку закладають у черево і шийний отвір. Зашивають або скріплюють зубочистками. Запікають три години

— На кожне свято фарширую качку, — каже одеситка 28-річна Олександра Ткач. — Маю рецепт, що подобається всім гостям.

Тушку промиває, витирає паперовим рушником. Вирізає шию, варить на ній бульйон. У нього додає два лаврові листки і 10 горошин духмяного перцю.

— Саму тушку ззовні і зсередини натираю сумішшю солі, сушеного базиліку, чорного меленого перцю, коріандру й перечавлених п'яти-семи зубчиків часнику. Обмотую харчовою плівкою й кладу маринуватися в холодильник на 10–12 годин.

Перед запіканням фарширує. Для начинки відварює до напівготовності 200–250 г бурого рису. Додає жменю подрібнених на крупну крихту горіхів і два яблука сорту Антонівка, нарізаних кубиками.

— Ще всипаю 50 грамів родзинок і п'ять штук нарізаного тонкими смужками чорносливу. Додаю чайну ложку розтопленого масла й підсмажену на оливкової олії цибулю. Солю, перчу й перемішую.

Начинку закладає у черево і шийний отвір. Сильно не трамбує, щоб після збільшення рису не розійшлися стібки. Зашиває. Ніжки й крила прив'язує до тушки нитками.

— У глибоке деко закладаю решітку для запікання. Викладаю на неї качку черевцем догори. Ставлю в розігріту до 200 градусів духовку. Коли грудка підрум'яниться, перевертаю на спину. Чекаю, доки й там утвориться скоринка.

Періодично перевертає качку. По черзі поливає її витеклим на деко жиром і бульйоном із качиної шиї. Коли шкірка підрум'янюється з обох боків, зменшує температуру до 160 градусів і запікає ще протягом 2,5 год.

Вишневий соус готують зі спецій для глінтвейну

— До фаршированої качки подаю вишневий соус, — каже 35-річна Дарина Хмельницька з Дніпра. — Має приємну кислинку й фантастичний аромат.

250 г вишень без кісточок закладає в сотейник. Додає 80 мл води й 250 г цукру. Ставить на вогонь. Доводить до кипіння, варить протягом 5–7 хв. Додає компоненти, з яких готують глінтвейн — 250 мл сухого червоного вина, шкірки лимона й половини апельсина.

— Вкидаю два бутони пряної гвоздики, дві дрібки мускатного горіха й половину чайної ложки меленого імбиру. Додаю чайну ложку кориці й дві-три горошини духмяного перцю. Тримаю на вогні, доки вино не випарується. Це 20–25 хвилин. Постійно помішую. Перед подачею шкірки цитрусових виймаю.

Зараз ви читаєте новину «Качку фарширують горіхами й сухофруктами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути