понеділок, 13 листопада 2017 07:35

Густий німецький суп запікають у духовці

Автор: www.bigmir.net
  Густий німецький суп нагадує рагу. Може бути як першою, так і другою стравою. При його приготуванні головне — не зменшувати кількість інгредієнтів, бо втратиться смак
Густий німецький суп нагадує рагу. Може бути як першою, так і другою стравою. При його приготуванні головне — не зменшувати кількість інгредієнтів, бо втратиться смак

— Не варю рідких супів. Готую наваристі, щоб можна було наїстися, — каже Клавдія Висоцька, 56 років, із Полтави. — У мене всі вдома люблять густий німецький суп. Навчила донька. Поїхала в Німеччину на практику, й залишилася там жити. Страва більше подібна до рагу. Головне в ній — ароматні трави. Брати можна базилік, орегано, розмарин, лавровий лист або часник.

Миє 600 г свинини та ріже її кубиками по 2 см. Відрізує від головки савойської капусти третину. Її і капустяний качан шаткує ножем або шатківницею, грубіше, ніж на борщ. Чистить дві цибулини, 0,5 кг картоплі, три морквини, по стеблу селери та цибулі-порей. Картоплю нарізає великими кубиками, селеру — дрібними. Цибулю-порей і моркву подрібнює кільцями.

— У суп усі овочі вкидаю сирими. Лише цибулю треба підсмажити на олії до золотистого кольору.

Овочі в каструлю складає шарами. На низ — м'ясо та кар­топлю. Вони найдовше варяться. Зверху насипає 1/2 ч. л. солі та чорного меленого перцю. Заливає все готовим м'ясним бульйоном так, щоб він покрив страву на 2 см. Варить суп на повільному вогні годину.

— Можна цей час розділити на дві частини. Півгодини варити на плиті, а потім — в духовці. Розігріти її до 180 градусів і запікати до готовності. Тоді це буде не суп, а рагу.

Наприкінці приготування додає подрібнені два зубчики часнику та зелень — по дві гілочки петрушки, чебрецю та розмарину. Вимикає вогонь і тримає під кришкою ще 10 хв., щоб продукти обмінялися запахами та настоялися.

— Страва буде ситна й ароматна. Якщо ­після першого приготування, здається загустою, наступного разу можна налити більше води. Головне — не зменшувати кількість інгредієнтів, бо втратиться смак.

Зараз ви читаєте новину «Густий німецький суп запікають у духовці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути