20-річний бармен Віктор Мороз у ресторані "Озерний край", що в селі Лісневичі біля Львова, готує екзотичні коктейлі.
— У цій справі треба мати трохи фантазії й добре набити руку, — каже Віктор. — Львів"янам набридли класичні коктейлі з кількох напоїв — викрутка чи "Кривава Мері". Їх пропонують на кожному кроці. Люди хочуть чогось оригінальнішого. Я змішую спиртне, соки, настоянки з трав, додаю спеції.
Віктор викладає на барну стійку кілька бокалів та стаканчиків. Протирає рушничком до блиску. На дві перевернуті склянки для віскі кладе коньячні бокали. Бере з полички настоянку на травах "Абсент", підкидає її, крутить у руках, наче жонглер, і наливає в бокал, в інший — анісову горілку "Самбука". Ще один келих наповнює гранатовим сиропом і синім лікером зі смаком апельсина "Кюрасао-блу". Абсент та самбуку порізно підпалює. Синє полум"я горить кілька секунд. Віктор вливає настоянку й анісову горілку в лікер із сиропом. Змішує все у шейкері.
— Цей коктейль називається "Чорний ангел". Пити його треба залпом, — пояснює.
Напій, який у ресторані коштує 25–30 грн, видався трохи терпким, нагадав смак ліків на травах. Але зігрів одразу.
— Колись від "Абсенту" в людей були галюцинації, — розповідає хлопець. — Художник Ван-Гог відрізав собі вухо після цієї настоянки. Але тепер вона не міцна. Хіба злегка у голові запаморочиться.
Що потрібно
10 г гранатового сиропу, 10 г лікеру "Кюрасао-блу", 15 г настоянки "Абсент", 15 г анісової горілки "Самбука"














Коментарі