середа, 10 липня 2019 15:38

Комітет вирішив долю закону про дематюкацію

Комітет вирішив долю закону про дематюкацію
Законопроект про нецензурну лексику направили на доопрацювання. Фото: Вікіпедія

Законопроект народного депутата Ольги Богомолець "Про протидію лихослів'я" направили на доопрацювання.

За відповідне рішення одноголосно проголосував комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики, передає Интерфакс-Украина.

"Отже, рішення комітету - відправити обидва законопроекти на доопрацювання", - повідомив член комітету Юрій Павленко.

Вважається, що українці не готові до заборони вживання нецензурної лексики в умовах, які зараз відбуваються в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Почався прийом заяв до вузів

"Йдеться не лише про те, коли молоток падає на палець. Йдеться про те, що у нас відбуваються бурхливі зміни в суспільстві. Нам кажуть, що багато матірної лайки, так, справді багато. А явищ, які можна назвати тільки таким словом, не багато? А як працюють деякі державні органи? Коли суди випускають на свободу якогось беркутівця-людожера, це як назвати: "ой, лихонько"? " - заявила заступник глави комітету Ольга Червакова.

У своєму законопроекті Ольга Богомолець пропонує запровадити грошові штрафи та інші види покарань за вживання нецензурної лексики в інтернеті та ЗМІ. Стосується цей закон і публічних осіб.

Пропозицію народного депутата Ольги Богомолець заборонити лихослів'я на законодавчому рівні викликало безліч негативних відгуків серед користувачів соціальних мереж.

Зараз ви читаєте новину «Комітет вирішив долю закону про дематюкацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі