вівторок, 09 липня 2019 17:45

Які спеціальності будуть найпопулярніші серед абітурієнтів

Які спеціальності будуть найпопулярніші серед абітурієнтів
Найпопулярнішими спеціальностями є право, філологія та економіка Фото: Освіта.ua

З 1 липня абітурієнти мають можливість подавати документи онлайн.

В Україні триває вступна кампанія до вищих навчальних закладів. В абітурієнтів залишився день, щоб зареєструватися в електронному кабінеті вступника. А вже з 10 по 22 липня вони матимуть змогу подати електронні заяви в ті виші, які забажають.

- Уже не перший рік найбільше заявок на вступ від абітурієнтів отримують спеціальності право, економіка, психологія, медицина, інформаційні технології та менеджмент, - говорить ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіслав Ніколаєнко. - Щодо фіолології, то попитом користується іноземна, але не українська мова. У цей список можна додати журналістику та туризм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість зареєстрованих е-кабінетів перевищила 120 тисяч

Фахівець додає, що цьогорічна вступна кампанія буде непростою для абітурієнтів.

"Кабмін скоротив державне замовлення на певні спеціальності. Цьогорічним абітурієнтам, які хочуть вступати на такі популярні спеціальності, як право чи економіка, краще йти туди, де є велика кількість державних місць, але не така велика конкуренція", - говорить Ніколаєнко.

Цьогоріч зменшили замовлення на соціальні та поведінкові науки - 1,5%. Зокрема, за спеціальностями "Економіка" - 3,6%, "Політологія" - 1,2%. Управління та адміністрування - 3,2%. Зокрема на "Облік і оподаткування" - 2,7%, "Фінанси, банківська справа та страхування" - 3,5% і "Менеджмент" - 3,8%.

За перший тиждень вступної кампанії 2019 року абітурієнти створили 120 тис електронних кабінетів.

Зараз ви читаєте новину «Які спеціальності будуть найпопулярніші серед абітурієнтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути