Ексклюзиви
пʼятниця, 14 вересня 2012 16:54

Лауреат Букера ДіБіСі П'єр: "У вашій країні зараз ідеальний період - радійте"

Автор: Фото: Ольга Швед
  Псевдонім письменника розшифровується, як БРУДНИЙ ВТІМ ЧИСТИЙ (DirtyButClean)
Псевдонім письменника розшифровується, як БРУДНИЙ ВТІМ ЧИСТИЙ (DirtyButClean)

Почесний гість 19 форуму видавців письменник, лауреат Букерівської премії ДіБіСі П'єр прилетів 14 вересня до Львова. Письменник учора запізнився на рейс у Відні, тому прибув на Форум на день пізніше. На Форумі видавців презентували його останню книгу "Світло згасло в Країні Див". Видавець та перекладач – Галина Шиян. На афтограф-сесії письменник відповідав на питання читачів.

"Я про Україну знав небагато. Хоча жив у різних куточках світу. Зараз мені відормо набагато більше. Хочу поїхати в Одесу, Донецьк, Київ. Вам, українцям пощастило. Ви живете у ідеальний період цивілізації - так званий лімб, знаходитеся між цим і між цим. Ви пройшли період комунізму і у вас ще не розпочався період глобального перебільшення. Наприклад, у Британії підлітки переймаються Макдональдсами, можуть покінчити життя самогубством через несерйозні речі", - каже ДіБіСі П'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літературний фестиваль у Львові відкрили в соборі

Перекладачка та видавець Галина Шиян познайомилася з письменником на одному із книжкових фестивалів у Європі. Захопилася його книгою, запропонувала перекласти українською мовою. ДіБіСі П'єр погодився.

У центрі роману — 26-річний Ґебріел Броквелл втікає з лондонської реабілітаційної клініки для наркоманів, вирішує накласти на себе руки. Вважає, що хоч і має внутрішні сили але не може їх розкрити. Перед ймовірною смертю багато подорожує.

"Цілий рік перекладала роман, намагалася зробити так, аби Ґебріел залишився Ґебріелом, а не нашим Гаврилом. Аби перекласти гарно про його пригоди у Берліні – сама туди поїхала, аби відчути усе на собі. Спілкувалася з багатьма видавцями. Але і вони, і я висували один одному вимоги. Врешті видала сама 1000 примірників чудової книги із ілюстраціями. Закладинку у вигляді зашморгу в'язала моя подруга два тижні. Автору сподобалося", - каже Галина Шиян.

Придбати книгу на Форумі видавців можна за 100 гривень. У Європі примірник коштує більше 13 євро.

Зараз ви читаєте новину «Лауреат Букера ДіБіСі П'єр: "У вашій країні зараз ідеальний період - радійте" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі