пʼятниця, 14 вересня 2012 11:48

У Львові поляки презентували десятиметрову книгу
8

Фото: Фото: Ольга Швед

В рамках 19 Форуму видавців 13 вересня у Генеральному Консульстві Республіки Польща у Львові презентували незвичні художні книги польського митця Радослава Новаковскі.

"Я поєднав літературу і мистецтво у своїх книгах. Дехто називає їх художніми витворами. Я взагалі дуже творча людина, пишу, малюю, граю у музичному гурті", — каже Радослав Новаковскі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Валерій Шевчук буде спеціальним гостем Форуму видавців

Кожна з книг Новаковскі має іншу форму — трикутника, ромба, лабіринту, навіть форму зіжмаканого у кулю паперу. Наприклад, книга "Вулиця Сенкевича у Кельце" розміром в 10,5 метрів. "Неописана теорія мистецтва" має дуже складну структуру, складається з багатьох вільних модулів. "Таємна хроніка Сабіни п'ята осінь" — лабіринтова, розкладається у різних напрямках.

Текст книги автор пише сам, часто це потік думок і асоціацій, це сприймання дійсності автором. Окрім того, букви у книгах часто різного кольору і написані різними шрифтами. Книги митця є у багатьох приватних колекціях та бібліотеках світу. Написані двома мовами — польською та англійською.

Генеральний консул Республіки Польща у Львові Ярослав Дрозд зазначив, що в рамках проекту "Міст культури" у Львові будуть проходити й інші культурні проекти. Зокрема фестиваль сучасного польського кіно "Високий Замок".

Зараз ви читаєте новину «У Львові поляки презентували десятиметрову книгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі