четвер, 13 вересня 2012 16:25

У Львові відкрили виставку іспанського ілюстратора
7

Фото: Фото: Ольга Швед

В рамках ХІХ Форуму видавців з 12 по 16 вересня у Львові в галереї "Примус", вулиця Лесі Українки 16/5, відкрили виставку "Мовчазна гра" відомого іспанського ілюстратора Пабло Амарго. На відкритті повинен був бути сам автор, але через поважні причини не зміг приїхати. У Київі виставку відкриють 19 вересня. Пабло Амарго прочитає лекції та проведе презентацію робіт.

На виставці "Мовчазна гра" представлені роботи художника у різних жанрах: книги та ілюстровані альбоми, плакати та обкладинки книг, ілюстрації з преси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бразильський художник малює картини димом від марихуани

Як професійний ілюстратор Пабло Амарго працює із середини 90-х років, і з тих пір отримав чимало різних нагород, зокрема, Національну премію Іспанії з ілюстрації (2004). Його інтелектуальні та прості водночас роботи можна побачити на рекламних плакатах, у журналах та у багатьох дитячих книжках.

"Ілюстрації Пабло Амарго зливаються із текстом в одне ціле, плавно перетікають та довершують книжку. Тому не дивно, що його роботи викликають стільки захоплених відгуків та постійно номінуються на різні нагороди" - каже на відкритті виставки прес-аташе Посольства Іспанії в Україні Крістіна Гарсія.

Найважливішою своєю роботою Пабло Амарго вважає ілюстрації до дитячих книжок: "На відміну від преси, де робота живе тільки упродовж дня, чи плакатів, які перебувають на службі події, книга живе до останнього і її мета творча, винахідницький, літературний" - каже художник.

Зараз ви читаєте новину «У Львові відкрили виставку іспанського ілюстратора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі