пʼятниця, 14 вересня 2012 15:23

На Форумі презентували Біблію з діамантом та малюнками Сальвадора Далі
10

Фото: Фото: Павло Паламарчук

Учора, 13 вересня, на Форумі видавців, що проходить у Львові, вперше в Україні продемонстрували унікальну Біблію. Ілюстрації до неї створив відомий скандальний іспанський художник Сальвадор Далі ще в 1967 році. В Біблії міститься текст Старого та Нового Завітів. В багатьох країнах це видання виходило в різні роки обмеженим накладом. В нашій країні буде розповсюджено лише 500 примірників. Вони будуть російською мовою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові поляки презентували десятиметрову книгу

"Замовлення на книгу почали надходити до нас ще в червні, - розповів комерційний директор "Клубу сімейного дозвілля" Тимур Курганов. - Але до своїх власників Біблія потрапить аж в середині жовтня. Замовити її можна лише через створений спеціально для цього сайт. Вже поступила велика кількість замовлень. Переважно від депутатів, бізнесменів та колекціонерів. Кожне видання є унікальним. Адже має свій порядковий номер. Крім того, літоргафії Далі віддруковані за допомогою найточніших сучасних технологій перенесення кольорів. Для видання застосований восьмиколірний друк, а не звичний чотириколірний. Червона обкладинка створена із натуральної шкіри. Її роблять вручну. Підпис художника, який є на обкладинці, вкритий позолотою. Також Біблія інкрустована дорогоцінним камінням — діамантом, рубіном, аметистом і малахітом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львів став першим містом України, в якому презентують унікальну Біблію Далі

За його словами, виготовляють цей витвір мистецтва друкарі, палітурники та ювеліри трьох країн — Німеччини, Чехії та Словаччини. Складається воно із 900 сторінок. Важить 15,5 кілограми. Орієнтована вартість видання 39,5 тисяч гривень.

Зараз ви читаєте новину «На Форумі презентували Біблію з діамантом та малюнками Сальвадора Далі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі