четвер, 29 вересня 2011 11:21

У Чехії випустили Біблію з ілюстраціями Сальвадора Далі

У Чехії випустили Біблію з ілюстраціями Сальвадора Далі

У Чехії перевидали Біблію з ілюстраціями іспанського художника Сальвадора Далі. Одна копія такого видання, яка надійде в продаж 29 вересня, має вартість 77 тис чеських крон (3 000 євро).

Перші екземпляри Біблії вагою 12 кілограм отримають президент Чехії Вацлав Клаус і голова чеської католицької церкви архієпископ празький Домінік Дука. Тираж 900-сторінкової Біблії з текстами Старого й Нового завітів у чеському перекладі 2009 року склав 444 примірники.

Біблія вийшла у видавничій групі Euromedia, яка за рік до цього випустила зроблену вручну позолочену Біблію з факсимільними вставками середньовічних мініатюр. Як відзначає видання, тоді Біблія була розпродана за один день.

Перше видання Біблії з ілюстраціями іспанського художника датується 1967 роком: воно вийшло в Італії в п'яти томах. Біблію в білому шкіряному палітурці отримав у подарунок Папа Римський. Ілюстрації Далі замовив його друг і колекціонер Джузеппе Альбаретто.

Пізніше Біблія, ілюстрована Далі, побачила світ у Німеччині. Чеська Біблія зі 105 ілюстраціями художника також буде доступна в Словаччині.

На даний момент літографії Далі з серії Biblia Sacra виставлені в Новосибірському державному краєзнавчому музеї. Виставка "Сальвадор Далі. Святе послання" відкрилась 15 вересня і триватиме до 30 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «У Чехії випустили Біблію з ілюстраціями Сальвадора Далі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути