вівторок, 24 січня 2006 11:19

"Соні" купила право екранізувати "Код да Вінчі"

Кіноверсію "Коду да Вінчі" — літературного бестселера останнього десятиліття — глядачі зможуть побачити у травні. Стрічку за романом 41-річного Дена Брауна знімають режисер Рон Ховард, 51 рік, і продюсер Брайан Грейзер, 54 роки, які працювали над оскароносними "Іграми розуму".

"Код да Вінчі" — це містичний детектив. Події роману відбуваються у наші дні, але переплітаються з часами Ісуса Христа. У творі описуються секретні ритуали, пов"язані з Лувром та картинами Леонардо да Вінчі. 49-річний Том Хенкс грає роль гарвардського професора, що намагається розшифрувати таємничу записку, яку знайшли на тілі вбитого сторожа Лувра.

І роман, і фільм різко критикує католицька церква. Знімальній групі заборонили проводити зйомки на території Вестмінстерського абатства та в Луврі. Однак дозволили працювати в соборі Лінкольна, на сході Англії. Дзвони цього храму мовчали з часів Другої світової війни. Уперше тут задзвонили знову під час зйомок фільму. "Код да Вінчі" знімали у Римі, Парижі та Великій Британії.

Автор висуває версію, що Леонардо да Вінчі, Віктор Гюго та Ісаак Ньютон століттями берегли велику таємницю: ніби у Христа і Марії Магдалини була донька Сара. На роль Софі претендували три акторки: Софі Марсо, 39 років, Жюлі Дельпі, 36 років, та Кейт Бекінсейл, 32 роки. Однак вибрали Одрі Тоту, 27 років, яка до того знялася в "Довгих заручинах".

За право екранізувати роман голлівудська студія "Соні" заплатила Брауну $6 млн. Раніше письменникові пропонували зняти за романом телесеріал, але він відмовився.

Зараз ви читаєте новину «"Соні" купила право екранізувати "Код да Вінчі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути