Ексклюзивы
вторник, 24 января 2006 11:19

"Соні" купила право екранізувати "Код да Вінчі"

Кіноверсію "Коду да Вінчі" — літературного бестселера останнього десятиліття — глядачі зможуть побачити у травні. Стрічку за романом 41-річного Дена Брауна знімають режисер Рон Ховард, 51 рік, і продюсер Брайан Грейзер, 54 роки, які працювали над оскароносними "Іграми розуму".

"Код да Вінчі" — це містичний детектив. Події роману відбуваються у наші дні, але переплітаються з часами Ісуса Христа. У творі описуються секретні ритуали, пов"язані з Лувром та картинами Леонардо да Вінчі. 49-річний Том Хенкс грає роль гарвардського професора, що намагається розшифрувати таємничу записку, яку знайшли на тілі вбитого сторожа Лувра.

І роман, і фільм різко критикує католицька церква. Знімальній групі заборонили проводити зйомки на території Вестмінстерського абатства та в Луврі. Однак дозволили працювати в соборі Лінкольна, на сході Англії. Дзвони цього храму мовчали з часів Другої світової війни. Уперше тут задзвонили знову під час зйомок фільму. "Код да Вінчі" знімали у Римі, Парижі та Великій Британії.

Автор висуває версію, що Леонардо да Вінчі, Віктор Гюго та Ісаак Ньютон століттями берегли велику таємницю: ніби у Христа і Марії Магдалини була донька Сара. На роль Софі претендували три акторки: Софі Марсо, 39 років, Жюлі Дельпі, 36 років, та Кейт Бекінсейл, 32 роки. Однак вибрали Одрі Тоту, 27 років, яка до того знялася в "Довгих заручинах".

За право екранізувати роман голлівудська студія "Соні" заплатила Брауну $6 млн. Раніше письменникові пропонували зняти за романом телесеріал, але він відмовився.

Сейчас вы читаете новость «"Соні" купила право екранізувати "Код да Вінчі"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть