пʼятниця, 23 липня 2021 13:10

Три страви Чорногорії, які зводять туристів із розуму

Національна кухня Чорногорії проста і смачна. Тут відчувається турецький та італійський вплив у приготуванні рагу та інших ароматних м'ясних страв. Є у національній кухні Чорногорії і нотки болгарських рецептів.

Чорба з рибою

Автор: zg66.ru
  Чорба з рибою
Чорба з рибою

Першою стравою варто скуштувати балканський кулінарний шедевр - юшку "чорба". Вона може бути з риби, телятини, яловичини. Це ситна страва, схожа на суп-пюре, яку подають із домашнім кукурудзяним хлібом. Головна відмінність від традиційної юшки – наявність цілого букета приправ і борошна. Також у супі немає крупи.

Інгредієнти:

лосось 175 г

судак 175 г

1 морква

1 цибуля

борошно 50 г

масло 125 г

рибний бульйон 550 г

олія оливкова 50 г

базилік 1 пучок

Приготування:

Дрібно нарізати цибулю і моркву, обсмажити на розігрітій сковороді. Невеликими кубиками нарізати філе судака й лосося. Розтопити в сковороді масло й обсмажити борошно. Рибний бульйон довести до кипіння, покласти в нього обсмажені овочі, рибу.

Варити 5-7 хв., потім згустити суп обсмаженим борошном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що приготувати з ягід: англійський десерт від кондитера за 30 хв.

Чевапчічі

Автор: eat-me.ru
  Чевапчічі
Чевапчічі

Так називають національні ковбаски зі свинини або яловичини. М'ясо подрібнюють вручну, перемішують із дрібно нашинкованою цибулею, спеціями. Страва прекрасно поєднується зі смаженою картоплею, овочевими закусками й салатами.

Інгредієнти:

фарш - 1/2 кг

сода - 1/3 ч. л.

1 цибулина

суміш перців - 1 ч. л.

часник - 3 зубці

Приготування:

На м'ясорубці прокрутити фарш. Якщо використовуєте м'ясо в чистому вигляді, зробити це доведеться двічі. Разом із ним у м'ясорубку покласти цибулю і часник. Додати соду й суміш перців. Посолити й перемішати, щоб приправи рівномірно розподілилися в усій суміші.

Зробити прилад для ковбасок. Для цього потрібно зрізати горлечко в пластикової пляшки. На отвір закріпити поліетиленовий пакет, попередньо заповнений фаршем. Вичавити сардельки невеликі завдовжки.

Якщо слідувати класичному балканському рецепту, то закуску потрібно готувати на відкритому вогні. У домашніх умовах згодиться сковорода. Смажити з кожного боку 3 хв.

Тулумба

Автор: eat-me.ru
  Тулумба
Тулумба

Це солодкі, золотисті та хрусткі тістечка. Вони нагадують заварні, але замість крему їх поливають сиропом на основі меду. Секрет у тому, щоб готувати тулумбу на середньому вогні.

Інгредієнти:

вода - 2 склянки

молоко - 1 склянка

масло - 1/3 склянки

цукор - 1 ст. л.

борошно - 420 г

4 яйці

ванільний екстракт - 1 ст. л.

Для сиропу:

цукор - 3 склянки

вода - 2 склянки

лимонний сік - 1 ч. л.

Приготування:

У каструлі змішати інгредієнти для сиропу й довести до кипіння. Варити 4-5 хв., поки не загусне. Відставити й охолодити.

Для приготування тіста налити в глибоку каструлю молоко, воду, масло, насипати цукор, сіль, розмішати й довести до кипіння на середньому вогні. Щойно суміш закипить і цукор розчиниться, зняти каструлю з плити й додати все борошно. Перемішати дерев'яною ложкою. Зменшити вогонь до мінімуму й повернути каструлю на плиту.

Готувати, постійно помішуючи, 30 сек. Перекласти тісто в чашу міксера. На середній швидкості добре вимісити тісто, додаючи по одному яйцю. Додати ванільний екстракт і знову перемішати.

Покласти тісто в кондитерський мішок і вичавити з нього 5 см суміші. Відрізати мокрими ножицями прямо на сковороду з олією.

Обсмажити на середньому вогні, перевертаючи. Вийняти шумівкою і викласти на паперовий кухонний рушник. Опустити в сироп і залишити на 2 хв. Перекласти шумівкою і повторити процедуру з іншою частиною тіста.

Індійська кухня настільки ж різноманітна, як і її культура, географія та клімат. Рослинна їжа є основою раціону. Рис, кукурудза, дал, горох, сочевиця та інші бобові, овочі, а також коржики з нижчих сортів борошна - чапаті є її невіддільною частиною. Традиційну їжу беруть пальцями, відламуючи правою рукою шматочок чапаті й набираючи на нього рис з овочами або м'ясом.

Зараз ви читаєте новину «Три страви Чорногорії, які зводять туристів із розуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути