Здається, що може бути простішим, ніж підсмажити картоплю. Насправді ж є багато тонкощів, які можуть зіпсувати навіть таку просту страву. Крім того, немає меж досконалості. Тож, якщо є бажання приготувати хрустку, соковиту та водночас смачну картоплю - скористайтеся цими порадами.
Сковорода
Чим більша сковорода, тим краще. В ідеалі, має бути чавунною, або з антипригарним покриттям. Бо в малій не вдасться підсмажити достатню кількість картоплі, вона буде вивалюватися під час перемішування. Через недостатню поверхню може підгорати, або навпаки – не просмажиться.
Олія чи масло
Якщо хочете отримати картоплю із золотавою скоринкою - смажте на маслі. Якщо немає, можна взяти олію. Бажано оливкову, вона корисніша, ніж соняшникова.
Вогонь
Перш ніж відправити картоплю смажитися, слід переконатися чи достатньо нагрілося масло, олія. Бульби смажать на середньо-сильному вогні. Коли почнуть підрум'янюватися, накривають кришкою та тушкують на малому вогні протягом 15 хвилин до напівготовності.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулінарний лайфхак: як вдома зробити магазинний твердий сир
Далі слід зняти кришку і поставити на максимальний вогонь. Щойно низ покриється красивою скоринкою, перевернути картоплю і повторити теж саме двічі.
Спеції
Стосовно спецій, можна використовувати будь-які. Тут жодних обмежень немає. Головне не додати раніше, ніж потрібно. Бажано це робити за кілька хвилин до готовності.
З травами інша справа. Якщо використовуєте міцніші стебла, такі як розмарин або чебрець, можна додати їх на початку процесу приготування. Зелень, петрушку, кріп або базилік краще використати в кінці.
Єлизавета Глінська в Instagram розкрила найсмачніший рецепт домашніх курячих котлет. Виходять ніжні, повітряні та ароматні.
Коментарі