Зазвичай сирники для поживного сніданку готуємо з кисломолочного сиру. Але якщо його немає, оберіть рикоту.
Такі готують в Італії. Спробуйте і ви.
Рецепт сирників по-італійськи створив неаполітанський шеф-кухар Марко Черветті.
Рикота — італійський сир, який виготовляють з молочної сироватки, що залишається після приготування моцарели. Італійські сирники по ціні обійдуться трохи дорожче, ніж звичайні. Але, вони варті, щоб їх приготувати. Страва готується швидко, а смакує неймовірно.
Інгредієнти
Сир рикота - 500 г
Вино - 150 мл
Родзинки - 30 г
Яйця курячі - 3 шт.
Цукор - 60 г
Борошно пшеничне - 80 г
Олія соняшникова - 20 мл
Як приготувати
Родзинки залийте вином.
Збийте яйця вінчиком. Додайте цукор і знову збийте. Додайте борошно і ще раз збийте.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати сирники із зеленню: простий рецепт на щодень
Додайте сир і перемішайте. Далі додайте родзинки.
Поставте масу в холодильник на пів години. На дно гарячої сковороди викладіть сирники. Смажте до готовності.
Сирники по праву можна вважати українським сніданком. Їх залюбки їдять не тільки дорослі, а й діти. Приготувати ідеальні сирники, які подають у ресторані, можна приготувати у себе вдома. Такі, щоб не розтікались по сковорідці і мали чудову форму та смак, розповів кулінар Євген Клопотенко.
Для приготування сирників потрібен жирний кисломолочний сир – від 9%. Щоб сирники мали гарну структуру і вийшли смачними, необхідно ретельно перемішати сирну масу, щоб вона була більш-менш однорідною. Це можна робити виделкою, а ще краще за допомогою товкачки.
Коментарі