
Рис - хороший гарнір, але правильно приготувати його може бути важко.
Цей гарнір ніколи не буде кашоподібним, якщо виконаєте простий трюк у кілька кроків перед приготуванням, пише Express.
Щоб не зіпсувати страву, онлайн-кухар Садіа Самі нещодавно в TikTok показала безпомилковий спосіб приготування "ідеального" рису.
Це вважається важливим кроком, щоб ваш рис залишався красивим і пухким.
Спочатку промийте рис принаймні три рази. Потім дайте рису замочитися принаймні на 30 хвилин перед приготуванням. Закип'ятіть трохи води у великій каструлі, додайте трохи солі та зціджений, замочений рис басматі.
Як тільки ваша вода почне кипіти дайте рису пропаритися на повільному вогні. Через 10 хвилин у вас повинен вийти ідеальний ось такий рис.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для суші, плову чи паельї: як правильно підбирати сорти рису до страв
Для замочування однієї чашки довгого рису басматі потрібно три склянки теплої води. Потім вона наповнює каструлю водою на 3/4, щоб зварити рис.
Цей спосіб точно має спрацювати, щоб рис вийшов справді ідеально розсипчастий.
Чому варто мити рис
Перед варінням рис слід промити, щоб із зерен видалити зайвий крохмаль. Роблячи це, це допоможе зернам варитися окремо, і текстура не стане гумовою.
Він також працює для змивання будь-якого бруду, сміття або інших частинок, які можуть бути присутніми на рисових зернах. Крім того, якщо витратити час на його миття, це також допоможе зменшити кількість мікропластику на рисі.
Рис є одним із найпоживніших, але доступних продуктів на Землі, але якщо ви шукаєте винятковий вибір деяких із найкращих у світі сортів рису, шукайте Kinmemai Premium.
Цей ексклюзивний вибір рису, виробленого японською рисовою корпорацією Toyo, включає вручну відібрані зерна п'яти сортів японського рису, які витримуються протягом шести місяців за власною технологією шліфування рису, розробленою компанією понад 17 років тому. Рис не підходить для приготування суші, оскільки в ньому бракує необхідного крохмалю.
Коментарі