Одним з давно улюблених десертів українців по праву вважається "Нутелла". Її використовують як начинку для бутербродів, млинців, мафінів, вафель, тостів або круасанів. А у змішаному вигляді зі збитими вершками додають в торти і тістечка. Як приготувати вдома цю смачну пасту, читайте нижче.
Інгредієнти:
- молоко – 4 склянки
- фундук – 3-4 ст. л.
- цукор-пісок – 4 склянки
- борошно пшеничне – 4 ст. л.
- какао-порошок – 6 ст. л.
- масло вершкове – 200 г
- сіль – 1/2 ч. л.
Приготування:
Змішуємо в мисці цукровий пісок, какао і борошно.
Поступово невеликими порціями наливаємо молоко і відразу розмішуємо, щоб не було грудочок.
Після того як все молоко буде вилито, переливаємо вміст в каструлю і ставимо на вогонь.
Доводимо суміш до кипіння на слабкому вогні, постійно помішуючи, щоб не підгоріла і не пристала до дна каструлі.
Горішки обсмажуємо, подрібнюємо в блендері і додаємо в суміш. Туди ж відправляємо масло, солимо і перемішуємо.
Варимо "Нутеллу" на повільному вогні, не забуваючи помішувати, до загустіння. Приблизно 15-20 хвилин.
Готову пасту остуджуємо, перекладаємо в баночку з кришкою і зберігати в холодильнику. Зварена таким способом в домашніх умовах паста виходить однорідною, еластичною і добре намащується на бутерброди і печиво.
Коментарі