Ексклюзивы
четверг, 04 декабря 2008 16:30

Картину Григорія Зорика купили для Леоніда Кучми

У столичному комплексі "Глобус" на майдані Незалежності тульчинський художник Григорій Зорик, 50 років, упродовж минулого місяця представив 50 картин. Усі написані 2008 року.

— У Києві це сьома моя персональна виставка, —  каже лауреат академічного рейтингу "Золота фортуна" Григорій Зорик.

Роботи художника є у приватних колекціях в Україні, Росії, Польщі, Великої Британії, Франції, Німеччині, Болгарії, Словенії, США. Картини Зорика мають екс-президент Польщі Александр Кваснєвський, мер Дніпропетровська, колишні міністри України. Його "Січових стрільців" можна побачити у Львівському військовому інституті, "Батозьку битву" — у музеї Національного війська. Два роки тому полотно митця "Ніч на Івана Купала" висіло у британському парламенті. У серпні цьогоріч українські нардепи купили картину Зорика в подарунок екс-президенту Леонідові Кучмі до 70-річчя.

— Чоловік хвилювався, як сприймуть його роботи у "Глобусі", — долучається до розмови дружина Зорика Валентина, 45 років. — Адже там представляли картини 400 художників.

Митець створює барельєфи, скульптури, горельєфи. Багато подорожує Поділлям. Із собою возить етюдник, полотна, фарби, фотоапарат.

У Тульчині Григорій Зорик живе в двоповерховому котеджі. Тут же розмістив і художню майстерню.

— Рами для полотен купую дорогі — по 100–250 доларів. Не знаю, чи поверну гроші. Але картина має бути достойно оформлена. Одного разу приїхали люди із Дніпропетровська й забрали 50 робіт без рам, — хвалиться Зорик. — Потім сказали, що картини були на Міжнародній конференції у Швейцарії.

Григорій малює на дорогому полотні. Назви до картин допомагає придумувати син Микола. Він — головний редактор столичного журналу "Кордон".

Сейчас вы читаете новость «Картину Григорія Зорика купили для Леоніда Кучми». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть