четверг, 18 декабря 2008 16:01

Сім"я Рикунів отруїлася газом

У неділю 38-річний Володимир та 35-річна Надія Рикуни, двоє їхніх дітей — Владислав, 13 років, та Микита,1 рік, вчаділи у власному будинку в селі Бричківка Полтавського району. Родина загинула через несправність автоматики газового котла.

— Горюємо та плачемо всім селом, — каже працівниця Бричківської сільської ради. Просить її не називати. — Родичі Наді й Володі дзвонили зранку обом на мобілки. Вони не відповідали. Через це дуже сполошилися.

До будинку Рикунів побігла сестра Надії. Стукала у двері, але ніхто не відчинив. Жінка згадує, зі щілини дверей почула запах газу. Оббігла кругом хати. В одному з вікон побачила 13-річного Владислава, який лежав біля газового котла. Із сусідами відчинили двері.

— Чоловік і жінка з молодшим сином були мертві в ліжку, — розповідає Світлана Наталенко з Головного управління МНС області. — Старший хлопчик був біля котла. Імовірно, він почув запах газу та пішов до нього. Поряд із котлом зомлів.

У будинку Рикунів установлено два котли. Один з них працював від електрики. Родичі загиблих кажуть, через перебої з електрикою новий котел ввімкнути не могли. Почали грітися старим газовим.

Рикуни жили в Бричківці від народження. Одружилися 14 років тому. Будинок Володимир отримав як молодий спеціаліст. Працював головним агрономом у місцевому господарстві "Ювілейне". Надія викладала в сільській школі хімію та біологію.

— Родина дуже хороша. Батько Володі шанований у селі чоловік, — розповідає односельчанка. — Раніше був директором "Ювілейного". Зараз на пенсії. Надіїн тато — заслужений комбайнер. Володя такий добряк був. Не мине людину в біді. Надя теж хазяйновита, хороша жіночка.

Зі слів працівниці сільради, того ж дня тіла чотирьох загиблих забрали на експертизу в Полтаву для встановлення причини смерті. Поховали Рикунів 16 грудня на сільському цвинтарі.

Сейчас вы читаете новость «Сім"я Рикунів отруїлася газом». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 1
Голосование Как вы обустраиваете быт в условиях отключения электроэнергии
  • Приобрели дополнительное оборудование для жилья для энергонезависимости
  • Подбираем оборудование и готовимся к покупке
  • Нет средств на такое, эти приборы слишком дорогие
  • Есть фонари и павербанки для зарядки гаджетов, нас это устраивает
  • Уверены, что неудобства временные и вскоре правительство решит проблему нехватки электроэнергии.
  • Наше жилище со светом, потому что мы на одной линии с объектом критической инфраструктуры
  • Ваш вариант
Просмотреть