Ексклюзивы
четверг, 25 декабря 2008 16:51

Полтавці фотографуються біля головної ялинки

Полтавці фотографуються біля головної ялинки

10-річна полтавка Катерина Нечухран разом із мамою Мариною у вівторок по дорозі зі школи додому зайшли подивитися на головну міську ялинку на пл. Театральній у Полтаві. Її встановили минулого тижня.

— Височенна така, — каже дівчина. — Я дуже люблю Новий рік, чекаю Діда Мороза. Він добрий, любить дітей. Щороку приносить мені гарні подарунки. По телевізору розказували, що неслухняним дітям Святий Миколай під подушку кладе прутики. Мені ще прутики не підкладав. Надіюся, що і цього року Дід Мороз зробить мені подарунок. Хотіла б отримати якусь гарну книжку. Наприклад, про фей.

Євген Сухостат із Полтави, 10 років, у Діда Мороза не вірить:

— Його немає. Я в нього ніколи не вірив. А подарунки під ялинку кладуть мама із татом.

5-річний Олександр Просяник підходить до ялинки із татом Михайлом, 35 років. Оглядає Діда Мороза і Снігуроньку.

— Папа, а це Дід Мороз? А в магазині на вітрині, ти казав, був Санта Клаус. Чого їх двоє?

Батько замислився. Хлопчик хвилину подумав і пояснює сам:

— Я поняв. Вони працюють у дві зміни. Один уночі, а другий удень.

Дід Мороз і Санта Клаус працюють у дві зміни

Три студентки Полтавського аграрного коледжу прийшли до міської ялинки, щоб сфотографуватися. Дівчата по черзі позують біля ялинки.

— Якщо чесно, то я і зараз вірю в Діда Мороза, — сміється Наталія Білич, 17 років. — Це великий дід із білою бородою, який приносить щастя.

17-річна Олена Ковбасюк каже, що вірила в Діда Мороза до 10 років:

— У дитинстві думала, що це справжній дід із білою бородою, який розносить дітям подарунки. А тоді одного разу побачила випадково, що подарунки під ялинку підкладають батьки.

Із 21 по 30 грудня із 16.00 до 18.00 міське управління культури мало проводити біля головної ялинки розважально-ігрові програми. Їх включили до затвердженого плану міських новорічно-різдвяних заходів, по місту і в газетах розмістили афіші. У понеділок, вівторок і середу цього тижня ніяких програм не було. Тільки полтавці приходили на площу, аби сфотографуватися біля ялинки. Заступник мера Полтави Лариса Семеняга запевнила: щоденні заходи о 16.00 біля головної ялинки будуть проводити із 25 грудня, коли розпочнуться канікули в школярів.

На вул. Жовтневій від підземного торгового комплексу "Злато місто" до ЦУМу розмістився "Козацький табір". У 11 автотрейлерах пропонують шаурму по 7–10 грн, хот-доги по 4–5 грн, пиріжки по 2,5 грн. Гарячий чай коштує 2,5 грн, кава — 3 грн. В одному кіоску продають глінтвейн (гаряче вино зі спеціями. — "ГПУ") — 150 г за 9 грн.

— Непогано, — прицмокує Ігор Петрук, тримаючи в руках пластиковий стакан із гарячим вином. — Добре допомагає зігрітися. Я торік глінтвейн у Карпатах уперше попробував.

Сейчас вы читаете новость «Полтавці фотографуються біля головної ялинки». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть