Ексклюзивы
пятница, 03 октября 2008 07:12

Як стати прийомним батьком

1. Щоб усиновити дитину, потрібно звернутися з письмовою заявою до служби у справах неповнолітніх за місцем проживання. Додати: довідку про зарплату або завірену в нотаріуса копію декларації про доходи; копію свідоцтва про шлюб, якщо заявники перебувають у шлюбі; висновок про стан здоров"я кожного заявника; нотаріально засвідчену письмову згоду на усиновлення другого з подружжя (у разі усиновлення дитини одним із подружжя); довідку про наявність чи відсутність судимості.

2. Протягом 10 робочих днів після отримання заяви складається акт про обстеження житлово-побутових умов. Далі кандидати в усиновлювачі стають на облік.

3. Після встановлення контакту з дитиною кандидати звертаються до служби у справах неповнолітніх за місцем перебування дитини. За 10 днів служба повідомляє висновок про доцільність усиновлення. Усі документи подаються до суду.

4. Отримавши копії рішення суду (за 10 днів із дати винесення рішення), усиновлювач зобов"язаний особисто забрати дитину з місця її перебування після пред"явлення копії рішення суду.

5. В органах реєстрації актів цивільного стану отримати свідоцтво про народження. Внести запис про дитину до паспорта. Зареєструвати дитину в паспортному столі за місцем проживання.

Сейчас вы читаете новость «Як стати прийомним батьком». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть