Ексклюзивы
четверг, 23 октября 2008 07:07

Відновили міст через Прут

Понад 2 млн грн витратили на будівництво тимчасового мосту, який з"єднує райцентр Коломию із шістьма ближніми селами району на Івано-Франківщині.

Споруду через річку Прут у селі Корнич зруйнувала стихія 25 липня.

— Ми знали, що цей міст треба зробити негайно. Жителі шести прилеглих сіл, аби дістатися до Коломиї, їхали через Заболотів Снятинського району. А це значно довше, та й дорожче, — каже Михайло Вінтоняк, голова Коломийської райдержадміністрації.

Корничівський міст будували майстри із "Чернівціміськбуду". Він завдовжки понад 100 м, витримує вантажі до 25 т. Коштує — понад 2 млн грн.

Стихія в Коломийському районі зруйнувала чотири мости. Нині їх відновили.

Міністр із надзвичайних ситуацій України Володимир Шандра у вівторок оглянув найбільш постраждалі після липневої повені Снятинський і Верховинський райони на Івано-Франківщині.

Міністру показали будівництво дамб і мостів. У Снятині роботи завершують. У Верховині будівельники й дорожники ще посилено працюють.

— Залишилося добудувати 3 кілометри найбільшої снятинської дамби. Тут було 4 прориви. Тепер її зробили на метр вищою. Якщо повінь і повернеться, вода на Снятин більше не зможе піти, — каже голова Снятинської районної адміністрації Роман Білик, 44 роки.

До 29 жовтня Прикарпаття називатимуть зоною особливої уваги. Досі тут не мали права завищувати ціни на продукти й товари першої необхідності. Міністр Шандра переконаний, що Івано-Франківщина, як і інші підтоплені області, найближчим часом перейде до звичного ритму життя.

Сейчас вы читаете новость «Відновили міст через Прут». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть