Ексклюзиви
четвер, 23 жовтня 2008 07:07

Відновили міст через Прут

Понад 2 млн грн витратили на будівництво тимчасового мосту, який з"єднує райцентр Коломию із шістьма ближніми селами району на Івано-Франківщині.

Споруду через річку Прут у селі Корнич зруйнувала стихія 25 липня.

— Ми знали, що цей міст треба зробити негайно. Жителі шести прилеглих сіл, аби дістатися до Коломиї, їхали через Заболотів Снятинського району. А це значно довше, та й дорожче, — каже Михайло Вінтоняк, голова Коломийської райдержадміністрації.

Корничівський міст будували майстри із "Чернівціміськбуду". Він завдовжки понад 100 м, витримує вантажі до 25 т. Коштує — понад 2 млн грн.

Стихія в Коломийському районі зруйнувала чотири мости. Нині їх відновили.

Міністр із надзвичайних ситуацій України Володимир Шандра у вівторок оглянув найбільш постраждалі після липневої повені Снятинський і Верховинський райони на Івано-Франківщині.

Міністру показали будівництво дамб і мостів. У Снятині роботи завершують. У Верховині будівельники й дорожники ще посилено працюють.

— Залишилося добудувати 3 кілометри найбільшої снятинської дамби. Тут було 4 прориви. Тепер її зробили на метр вищою. Якщо повінь і повернеться, вода на Снятин більше не зможе піти, — каже голова Снятинської районної адміністрації Роман Білик, 44 роки.

До 29 жовтня Прикарпаття називатимуть зоною особливої уваги. Досі тут не мали права завищувати ціни на продукти й товари першої необхідності. Міністр Шандра переконаний, що Івано-Франківщина, як і інші підтоплені області, найближчим часом перейде до звичного ритму життя.

Зараз ви читаєте новину «Відновили міст через Прут». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути