Ексклюзивы
пятница, 03 октября 2008 07:12

У "запорожці" Ігоря Микитіва вмістилися 24 дитини

48-й день народження автомобіля ЗАЗ 965 відзначали у львівському Палаці мистецтв під час виставки "Автотех-2008". Фан-клуб горбатих запорожців "ЗАЗ-Козак" спробував подолати рекорд із місткості машини. Два роки тому під час святкування 750-ї річниці Львова в салоні помістилися 24 дитини.

На подвір"ї палацу вишикувався десяток запорожців. На капоті яскраво-червоного авто стоїть скарбничка з написом "Збираю на кругосвітню подорож".

— Називаю свою машину бедрик, у перекладі українською — божа корівка, — каже водій Оксана Денис. — Це буде не перша мандрівка. На своєму бедрику об"їздила Україну. Завжди їжджу з гаслом "Дружба і кохання переможуть усе".

Біля власного авто фотографується старожил клубу "ЗАЗ-Козак" 78-річний Євген Бальва.

— Це любов! А оскільки я однолюб, то залишаюся із цією машиною більше 40 років, — сміється Бальва. — Не розлучаюся з нею ні на день. Це як у пісні "Старість мене вдома не застане". Багато подорожую на своєму улюбленцеві.

Діти зі львівської школи N68 юрмляться неподалік зеленого "запорожця" Ігоря Микитіва. Організатори запросили до участі хлопчиків та дівчаток перших-других класів.

— Пакуй їх добре, — жартома звертається до співорганізатора президент клубу "ЗАЗ-Козак" Євген Кравс, 46 років. — Нагадую, що попередній рекорд становить 24 людини. Загальна маса була 895 кілограмів.

Дітей запускають поодинці. У машині зняли передні сидіння. Спершу заходять хлопці, потім дівчата. Діти знімають верхній одяг, аби займати менше місця в салоні. За останньою дитиною закривають дверцята авто.

— Дітки, виходьте по одному, а ми рахуватимемо, — вигукує Кравс. Організатори допомагають школярам вийти. Ті потирають плечі та ноги. — 24. Не побили рекорд.

— Класно було. Я сиділа в когось на голові. Весело, я так сміялася, — розповідає світловолоса дівчинка. Потім переходить на шепіт. — Здається, якийсь хлопчик упісявся.

Діти, що були в машині, стали на ваги. Разом заважили 836 кг. Наостанок зважився й Ігор Микитів. Його вага — 136 кг.

Сейчас вы читаете новость «У "запорожці" Ігоря Микитіва вмістилися 24 дитини». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть