пʼятниця, 03 жовтня 2008 07:12

У "запорожці" Ігоря Микитіва вмістилися 24 дитини

48-й день народження автомобіля ЗАЗ 965 відзначали у львівському Палаці мистецтв під час виставки "Автотех-2008". Фан-клуб горбатих запорожців "ЗАЗ-Козак" спробував подолати рекорд із місткості машини. Два роки тому під час святкування 750-ї річниці Львова в салоні помістилися 24 дитини.

На подвір"ї палацу вишикувався десяток запорожців. На капоті яскраво-червоного авто стоїть скарбничка з написом "Збираю на кругосвітню подорож".

— Називаю свою машину бедрик, у перекладі українською — божа корівка, — каже водій Оксана Денис. — Це буде не перша мандрівка. На своєму бедрику об"їздила Україну. Завжди їжджу з гаслом "Дружба і кохання переможуть усе".

Біля власного авто фотографується старожил клубу "ЗАЗ-Козак" 78-річний Євген Бальва.

— Це любов! А оскільки я однолюб, то залишаюся із цією машиною більше 40 років, — сміється Бальва. — Не розлучаюся з нею ні на день. Це як у пісні "Старість мене вдома не застане". Багато подорожую на своєму улюбленцеві.

Діти зі львівської школи N68 юрмляться неподалік зеленого "запорожця" Ігоря Микитіва. Організатори запросили до участі хлопчиків та дівчаток перших-других класів.

— Пакуй їх добре, — жартома звертається до співорганізатора президент клубу "ЗАЗ-Козак" Євген Кравс, 46 років. — Нагадую, що попередній рекорд становить 24 людини. Загальна маса була 895 кілограмів.

Дітей запускають поодинці. У машині зняли передні сидіння. Спершу заходять хлопці, потім дівчата. Діти знімають верхній одяг, аби займати менше місця в салоні. За останньою дитиною закривають дверцята авто.

— Дітки, виходьте по одному, а ми рахуватимемо, — вигукує Кравс. Організатори допомагають школярам вийти. Ті потирають плечі та ноги. — 24. Не побили рекорд.

— Класно було. Я сиділа в когось на голові. Весело, я так сміялася, — розповідає світловолоса дівчинка. Потім переходить на шепіт. — Здається, якийсь хлопчик упісявся.

Діти, що були в машині, стали на ваги. Разом заважили 836 кг. Наостанок зважився й Ігор Микитів. Його вага — 136 кг.

Зараз ви читаєте новину «У "запорожці" Ігоря Микитіва вмістилися 24 дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути