Ексклюзивы
понедельник, 15 октября 2012 06:00

"Раджу селянам уже сьогодні йти на дільниці"

 

32,8% жителів Стрийського і Дрогобицького районів голосуватимуть на виборах до парламенту за 49-річного Олега Канівця, це підтверджують результати соціологічного дослідження групи "Рейтинг". Він є фаворитом у багатомандатному виборчому окрузі №126. Представляє Об'єднану опозицію "Батьківщина".

— Продовжую їздити містами і селами округу, — говорить Олег Леонідович. — Дуже приємно, що виборці підтримують опозицію. Я бачу, як відповідально приходять вони на мої зустрічі. В опозиції підтримка на рівні 44 відсотків. Дивує, що велику підтримку отримав також УДАР. Люди, видно, шукають нових облич. Я радив би УДАРу більше працювати на Сході та Півдні. І там забирати голоси у владної партії, а не тут — в опозиції.

Чи прийдуть люди голосувати?

— Явка виборців, за нашими прогнозами, буде на рівні 75 відсотків. Активнішими будуть селяни. Тут населення більш консервативне. Вибори для цих людей є святом, можливістю поспілкуватися, зібратися всім селом.

Які порушення можливі в день виборів?

— Як завжди, голосуватимуть за людей, які на вибори не прийдуть. Буде підкуп виборців. Партія влади сьогодні пропонує за голос 100-200 гривень. Працівників охорони здоров'я, освіти змушують залучити необхідну кількість "прихильних виборців".

Я багато зустрічаюся з людьми й особисто зіткнувся з таким парадоксальним фактом. Виборці кажуть: "Ми патріотичне село, будемо голосувати за опозицію, за вас, але ж дайте натомість якусь данину на наше село". Це мене дуже здивувало, тому я навіть вступаю у відповідні дискусії: "Ви визначтеся, ви патріотичне село і вимагаєте данину? Так не може бути". На жаль, це ввійшло у звичку та свідомість людей. Я вважаю, що влада досягла тут навіть певного успіху, доводячи електорат до зубожіння, а пізніше купуючи його голоси. Буде працювати також схема "каруселі". В людини проситимуть чистий бюлетень, а їй даватимуть заповнений. Хоча на Львівщині фальсифікацій буде менше — люди тут налаштовані патріотично.

Як відбувається підготовка виборчих дільниць у вашому окрузі?

— У цьому питанні місцева влада працює відповідально. Дільниці у хорошому стані, там є належні приміщення, зв'язок. Проте камери спостереження, гадаю, нічого не дадуть. Це хороша міна при поганій грі — показуха перед Європейським Союзом і Америкою. Краще відзняли би підрахунок голосів. Картинка, на якій люди заходять у кабіну, нікому не потрібна. Масове вкидання пакетів бюлетенів не робиться під час голосування.

Кандидати доступно викладають свої програми? Як і де бабця із села може прочитати програму одного кандидата та відрізнити її від програми іншого?

— Із цим справді є проблема. Виборцям міста простіше, вони читають програми в інтернеті. Раджу селянам уже сьогодні йти на дільниці та читати програми, щоб якнайшвидше зробити свій вибір. Деякі кандидати справді пишуть штамповані загальні лозунги — орієнтація на Євросоюз, демократичне суспільство, справедлива влада. Це не є конкретні обіцянки.

Чи відчуваєте тиск від конкурентів?

— Тричі проти мене поширювали чорні листівки. Спочатку це був "Анонімус", де говорилося, що я нібито підписав угоду з владою і планую на неї працювати. Згодом схожий текст з'явився в газеті "Ратуша". Минулого тижня нібито рух "Чесно" оприлюднив чергові листівки. У них вказується, що я купив свого "клона" Сергія Канівця. Хоч усім відомо, що я навпаки публічно звертався до нього з проханням зняти себе, позивався проти нього. Проте все це лише доводить, що мої шанси у 126-му виборчому окрузі великі. Я зустрівся віч-на-віч із виборцями майже кожного села свого округу. Вони знають мене в обличчя. Намагався доступно роз'яснити свою програму і погляди. Думаю, щира розмова — найкращий спосіб переконати.

Сейчас вы читаете новость «"Раджу селянам уже сьогодні йти на дільниці"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть