понеділок, 15 жовтня 2012 06:00

"Раджу селянам уже сьогодні йти на дільниці"

Автор: фото: Наталія Чубенко
  Олег Канівець: ”Я зустрівся віч-на-віч із виборцями майже кожного села свого округу”
Олег Канівець: ”Я зустрівся віч-на-віч із виборцями майже кожного села свого округу”

32,8% жителів Стрийського і Дрогобицького районів голосуватимуть на виборах до парламенту за 49-річного Олега Канівця, це підтверджують результати соціологічного дослідження групи "Рейтинг". Він є фаворитом у багатомандатному виборчому окрузі №126. Представляє Об'єднану опозицію "Батьківщина".

— Продовжую їздити містами і селами округу, — говорить Олег Леонідович. — Дуже приємно, що виборці підтримують опозицію. Я бачу, як відповідально приходять вони на мої зустрічі. В опозиції підтримка на рівні 44 відсотків. Дивує, що велику підтримку отримав також УДАР. Люди, видно, шукають нових облич. Я радив би УДАРу більше працювати на Сході та Півдні. І там забирати голоси у владної партії, а не тут — в опозиції.

Чи прийдуть люди голосувати?

— Явка виборців, за нашими прогнозами, буде на рівні 75 відсотків. Активнішими будуть селяни. Тут населення більш консервативне. Вибори для цих людей є святом, можливістю поспілкуватися, зібратися всім селом.

Які порушення можливі в день виборів?

— Як завжди, голосуватимуть за людей, які на вибори не прийдуть. Буде підкуп виборців. Партія влади сьогодні пропонує за голос 100-200 гривень. Працівників охорони здоров'я, освіти змушують залучити необхідну кількість "прихильних виборців".

Я багато зустрічаюся з людьми й особисто зіткнувся з таким парадоксальним фактом. Виборці кажуть: "Ми патріотичне село, будемо голосувати за опозицію, за вас, але ж дайте натомість якусь данину на наше село". Це мене дуже здивувало, тому я навіть вступаю у відповідні дискусії: "Ви визначтеся, ви патріотичне село і вимагаєте данину? Так не може бути". На жаль, це ввійшло у звичку та свідомість людей. Я вважаю, що влада досягла тут навіть певного успіху, доводячи електорат до зубожіння, а пізніше купуючи його голоси. Буде працювати також схема "каруселі". В людини проситимуть чистий бюлетень, а їй даватимуть заповнений. Хоча на Львівщині фальсифікацій буде менше — люди тут налаштовані патріотично.

Як відбувається підготовка виборчих дільниць у вашому окрузі?

— У цьому питанні місцева влада працює відповідально. Дільниці у хорошому стані, там є належні приміщення, зв'язок. Проте камери спостереження, гадаю, нічого не дадуть. Це хороша міна при поганій грі — показуха перед Європейським Союзом і Америкою. Краще відзняли би підрахунок голосів. Картинка, на якій люди заходять у кабіну, нікому не потрібна. Масове вкидання пакетів бюлетенів не робиться під час голосування.

Кандидати доступно викладають свої програми? Як і де бабця із села може прочитати програму одного кандидата та відрізнити її від програми іншого?

— Із цим справді є проблема. Виборцям міста простіше, вони читають програми в інтернеті. Раджу селянам уже сьогодні йти на дільниці та читати програми, щоб якнайшвидше зробити свій вибір. Деякі кандидати справді пишуть штамповані загальні лозунги — орієнтація на Євросоюз, демократичне суспільство, справедлива влада. Це не є конкретні обіцянки.

Чи відчуваєте тиск від конкурентів?

— Тричі проти мене поширювали чорні листівки. Спочатку це був "Анонімус", де говорилося, що я нібито підписав угоду з владою і планую на неї працювати. Згодом схожий текст з'явився в газеті "Ратуша". Минулого тижня нібито рух "Чесно" оприлюднив чергові листівки. У них вказується, що я купив свого "клона" Сергія Канівця. Хоч усім відомо, що я навпаки публічно звертався до нього з проханням зняти себе, позивався проти нього. Проте все це лише доводить, що мої шанси у 126-му виборчому окрузі великі. Я зустрівся віч-на-віч із виборцями майже кожного села свого округу. Вони знають мене в обличчя. Намагався доступно роз'яснити свою програму і погляди. Думаю, щира розмова — найкращий спосіб переконати.

Зараз ви читаєте новину «"Раджу селянам уже сьогодні йти на дільниці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути