Ексклюзивы
четверг, 19 августа 2010 10:08

Виступ київського гурту "ДримбаДаДзиґа" на фестивалі "Наш Fest! Звенигород"

 

Гурт "ДримбаДаДзиґа" з'явився 2006 -го в Києві. Грають фолк-рок. Заявили про себе 2007-го на фестивалі "Країна мрій". Того ж року представили Україну на найбільшому польському фестивалі Przystanek Woodstok. У травні цьогоріч видали перший студійний альбом "Ого". Витратили $5 тис. Збирають гроші на кліп. Із гуртами "Фліт", "Тартак" та "Мандариновий Рай" співатимуть на фестивалі "Наш Fest! Звенигород".

Інна ПРОКОПЧУК, 26 років, солістка


Більшість пісень написані на тексти, яким кілька сотень років. За фахом я - фольклорист, тож тексти збирала в експедиціях - у бабусь по селах.


Викладачі вчили: ніколи не співайте пісень тим бабцям, навіть не кажіть, що вмієте це робити. Одного разу погодилися їм заспівати. Вони добре співали, але мій спів виявився професійніший. Образилися й відмовилися спілкуватися.


В одній з експедицій зайшли до церкви. Там служив молодий батюшка. Пояснив нам, де і за що ставити свічки, окропив святою водою. Роззнайомилися. Почав розповідати, що відбудовує храм, про бабусь, які живуть у селі та їхні традиції. Наостанок сказав фразу, яку на все життя запам'ятали: "Ви, дівчата, заїжджайте, розговіємося разом, а то тут так сумно!"


На початку в нас не було концертів. Робили демо-записи й роздавали їх людям. Деякі, послухавши нас, питали: "Скільки років вашій вокалістці? Вона не розсиплеться на сцені?"


Мені кажуть: "Ти куриш, тому в тебе такий низький голос!". А він у мене з дитинства такий. Як була малою, пішла в ансамбль. Ставили голос так - найперше, чому вчили - кричати, як у лісі.


Пити сирі яйця для підтримки голосу - маячня. Ніколи такого не робила. Головне правило для всіх вокалістів - розспівуватися перед співом.


Слухачі поділяються на дві категорії. Перші слухають те, що крутять на музичних каналах. Таких більшість. Решта - вишукують щось цікавеньке в інтернеті. Так визріває формат слухача. У мене є подружка, яка належить до першої категорії. Якось запросила її на наш виступ. Їй навіть за вхід не треба було платити. Каже: "Дякую, але ж знаєш, я таку музику не слухаю".


В Україні популярними стають виконавці, яких люди бачать у телевізорі. В Європі на це менше зважають.


Виступаємо зазвичай на фестивалях та в клубах. Більшість наших слухачів - студенти. Це підірвані люди, які можуть зірватися й автостопом поїхати на фестиваль. Часто на своїх концертах бачимо одну й ту ж компанію - кілька хлопців у вишиванках і з дредами.


2007-го написали на фестиваль Przystaneck Woodstock - найбільший у Польщі. Мовляв, ми така-то група, хочемо у вас пограти. Нас запросили. Наступного року за нашу музику проголосували слухачі на сайті фестивалю, і ми знову туди поїхали.


Вирішили розширити географію виступів. Хотіли зіграти на фестивалі Sziget у Будапешті. Можливо, й вийшло б, але ми запізно подали заявку. Організатори порадили писати наступного року.


Не можу назвати нашу музику "шароварщиною". Хоча на сцену іноді виходжу в шароварах. Є улюблені - сині. Сама пошила. Ношу їх із високими кедами.


Плачу на сцені, коли співаю пісню "Із-за гір". Це балада про козака, який загинув. Зробили її драматичною, сльози на очі навертаються.


Нещодавно наш трубач Сергій Соловій пішов грати до гурту "Гайдамаки". Одночасно змінився барабанщик. Тепер граємо з Віктором Корженком із "Танку на майдані Конго".


23 ПОНЕДІЛОК

"Виступати на стадіонах не любимо й не хочемо, - каже фронтмен пітерського гурту "АукцЫон" 47-річний Леонід Федоров. Пояснює, що більша сцена, то більше грошей. - Коли грошей багато, мистецтво закінчується. Там, де машини з тонованим склом і розкішні готелі, зникає душа й нема творчості".


Виступ гурту "АукцЫон"

19.00, Київ, "Докер Паб", вул. Богатирська, 25

24 ВІВТОРОК

У 5 років українська художниця Поліна Левицька намалювала сковороду з яєчнею, яка стояла на плиті, у перспективі. Тоді ж батьки дівчинки вмовили викладачів узяти її до художньої школи на рік раніше. Тепер працює під іменем Poli Levi у стилі абсурдна абстракція. Змішує техніки живопису, графіки та колажу. Найвідоміша київська виставка художниці - 7th Day. Сім картин Левицька намалювала за сім ночей і відкрила виставку 7 грудня 2007-го.


Виставка Poli Levi "24 години"

24 серпня - 24 вересня, Київ, галерея Wunjo-Art, просп. Героїв Сталінграду, 10-А, кор.8

25 СЕРЕДА

"Безкінечно довго можна спостерігати за трьома речами: як палає вогонь, як тече вода та як Україна готується до Євро-2012".


Виступ "95 квартал"

19.00, Одеса, міський академічний театр музичної комедії, вул. Пантелеймонівська, 3


26 ЧЕТВЕР

1969-го соліст The Beatles Джон Леннон та його нова дружина Йоко Оно провели медовий місяць в амстердамському готелі Hilton. У номері 902 влаштували тижневий bed-in - перформанс під гаслом Make Love, Not War. При відчинених дверях лежали в ліжку в білому одязі, агітували всіх відвідувачів за мир, розповідали про безглуздість в'єтнамської війни та співали.


Школа перформансу

23 - 26 серпня, 10.00, Львів, Театр юного глядача, вул. Гнатюка, 11


27 П'ЯТНИЦЯ

Німецький композитор Йоганн Себастьян Бах любив перевдягатися бідним шкільним учителем і в такому вигляді з'являтися в якій-небудь церкві. Там він просив у органіста дозволу зіграти. Коли Бах сідав за інструмент, деякі парафіяни вибігали з церкви. Гра музиканта вражала настільки, що вони думали, буцімто на службу завітав переодягнений диявол.


Закриття Міжнародного фестивалю органної музики

20.00, Польща, Гданськ, Кафедральний собор, 10 Cysters?w 80-330

28 СУБОТА

"Не бачу в еротичних фото нічого поганого, - каже співачка й модель Даша Астаф'єва. 2008-го вона стала дівчиною ювілейного номера Playboy. Доки змагалася за цей титул, жила в особняку засновника журналу Хью Гефнера. Під час ювілейної вечірки на прохання журналістів зняла трусики прямо на червоній доріжці. - Я не продаю себе, не продаю своє тіло, у мене є виховання й моральні принципи".


Конкурс моделей Мiss Playboy

22.00, Вінниця, нічний клуб Feride, вул. Пирогова, 23-А


"На Новий рік у дитячому садочку був зайчиком, - згадує про своє дитинство фронтмен гурту "Скрябін" 42-річний Андрій Кузьменко. - Костюм був на два розміри більший, і той хвостик, що мав бути ззаду, постійно перекручувався й був спереду. Із мене ржав увесь садок".


Концерт гурту "Скрябін"

20.00, Київ, Crystal Hall, вул. Дніпровський узвіз, 1


29 НЕДІЛЯ

Торік шимпанзе на прізвисько Пузир став найбагатшою мавпою. Його господар, поп-співак Майкл Джексон, залишив тварині спадок у 2 мільйони доларів. До середини 1990-х Пузир мешкав у маєтку Джексона Neverland - їв за одним столом із поп-королем і спав у його кімнаті на окремому ліжку. Зараз Пузир мешкає в Центрі приматів у містечку Вачула. Найбільше мавпа любить малювати та дивитися телевізор.


Вечірка на честь дня народження Майкла Джексона

19.00, Київ, арт-клуб "44", вул. Хрещатик, 44-Б


Донеччани найчастіше призначають зустрічі на центральній площі міста - біля пам'ятника Леніну. Вождя з любов'ю називають "Лисий", а місце зустрічі - "під лівим черевиком". Вибір зумовлений тим, що під лівою ногою скульптури найбільш тінисте місце, а на правий черевик постійно світить сонце.


День міста в Донецьку

Сейчас вы читаете новость «Виступ київського гурту "ДримбаДаДзиґа" на фестивалі "Наш Fest! Звенигород"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть