31-річний Олег Тимків торік тричі сплавлявся по Дністру. Працює програмістом, викладає в Івано-Франківському університеті імені Стефаника.
- Перший раз ішли двома катамаранами, по шестеро в кожному. Восьмеро хлопців, три дівчини та інструктор Віталій. Катамарани орендували в нього. За два дні подорожі брав із людини по 500 гривень.
За півгодини з Івано-Франківська доїхали автобусом до міста Галич. Прослухали інструктаж, вийшли на воду. Налягли на весла, аж упріли. Зняли одяг, думали - засмагнемо. Більшість у перший день згоріли. Ввечері купили в селі квасного молока. Обтиралися, жар зняло.
Перший привал зробили опівдні на острові біля села Маріямпіль. Сходили в сусідню Стінку. Подивилися на 500-річний печерний храм.
Увечері розвели вогонь під двома казанами. В одному кашу варили. В інший до окропу вкинули всі трави, які знайшли поблизу - м'яту, чебрець. Вийшов дуже запашний чай.
Зранку сплав продовжили до села Долина в Тлумацькому районі. Дністер тут повільний, воду несе зі швидкістю 6 кілометрів на годину. Зупинялися коло водоспадів і гротів біля сіл Стигла, Монастирок. Подорож закінчили в Домині. Звідти повернулися автобусом до Івано-Франківська.
Із собою брали гречку й кукурудзяну муку - разом 4 кілограми. Ці каші швидко готувати, вони наваристі й ситні. Кожен мав по буханці хліба, банці тушонки. Плитка чорного шоколаду - обов'язково. Виручає, як у животі бурчить.
ВИНОС:
Вогонь розвели під двома казанами. В одному варили кашу
четверг, 19 мая 2011
12:40
Узяли по плитці чорного шоколаду
×
Комментарии