Ексклюзиви
четвер, 19 травня 2011 12:40

Узяли по плитці чорного шоколаду

 

31-річний Олег Тимків торік тричі сплавлявся по Дністру. Працює програмістом, викладає в Івано-Франківському університеті імені Стефаника.

- Перший раз ішли двома катамаранами, по шестеро в кожному. Восьмеро хлопців, три дівчини та інструктор Віталій. Катамарани орендували в нього. За два дні подорожі брав із людини по 500 гривень.

За півгодини з Івано-Франківська доїхали автобусом до міста Галич. Прослухали інструктаж, вийшли на воду. Налягли на весла, аж упріли. Зняли одяг, думали - засмагнемо. Більшість у перший день згоріли. Ввечері купили в селі квасного молока. Обтиралися, жар зняло.

Перший привал зробили опівдні на острові біля села Маріямпіль. Сходили в сусідню Стінку. Подивилися на 500-річний печерний храм.

Увечері розвели вогонь під двома казанами. В одному кашу варили. В інший до окропу вкинули всі трави, які знайшли поблизу - м'яту, чебрець. Вийшов дуже запашний чай.

Зранку сплав продовжили до села Долина в Тлумацькому районі. Дністер тут повільний, воду несе зі швидкістю 6 кілометрів на годину. Зупинялися коло водоспадів і гротів біля сіл Стигла, Монастирок. Подорож закінчили в Домині. Звідти повернулися автобусом до Івано-Франківська.

Із собою брали гречку й кукурудзяну муку - разом 4 кілограми. Ці каші швидко готувати, вони наваристі й ситні. Кожен мав по буханці хліба, банці тушонки. Плитка чорного шоколаду - обов'язково. Виручає, як у животі бурчить.



ВИНОС:
Вогонь розвели під двома казанами. В одному варили кашу


Зараз ви читаєте новину «Узяли по плитці чорного шоколаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути