Ексклюзивы
четверг, 04 ноября 2010 14:21

"Вона була приречена на ролі покоївок і проституток"

 

Найкращою акторкою визнали мексиканку Моніку дель Кармен. Вона отримала приз Іва Монтана і 1000 євро. Моніка зіграла журналістку Лауру Лопес у стрічці Майкла Роу "Високосний рік".

Повнувата й темношкіра Лаура живе сама, працює вдома. Заздрить стосункам сусідів, за якими підглядає через вікно. Інколи приводить коханців із нічних клубів. Ті йдуть одразу після сексу, ніколи не повертаються. Лише один із них, Артуро, приходить ще. Щоразу секс стає жорстокішим. Коханець гасить недопалки об її груди, залишає синці. Лаурі це подобається. Значну частину фільму займають сцени грубого сексу, актори знімаються голі. Картина отримала "Золоту камеру" в Каннах, була серед трьох основних претендентів на гран-прі "Молодості".


Майкл РОУ, режисер фільму "Високосний рік":

- На кастингу Моніка була 35-ю із 40 актрис. Побачив її і заплакав. Вийшов, не міг себе контролювати. Сказав: "Дякую, за тиждень подзвоню". Але одразу зрозумів, що це - вона. Дуже хвилювався, бо Моніка ще не читала сценарій повністю. Пішли на каву. Сказала: "Сценарій дуже сильний". Запропонував їй роль. Довго радилася зі своїм бойфрендом, мамою і навіть феміністичним осередком. Мама Моніки живе в маленькому гірському містечку, продає перець на базарі. Сказала їй тільки одне: "Ти покинула наше місто, аби зробити щось зі своїм життям. Ти впевнена, що це саме воно? Тоді або роби це сміливо, або взагалі не роби". Моніка повернулася до мене зі словами: "Я зроблю це".


Її не вважають красивою в Мексиці. Вона була приречена на ролі покоївок і проституток. Працювала в дитячому театрі, у кіно мала одну епізодичну роль на 10 секунд. Моніка ризикувала, адже це мій перший фільм як режисера. Тепер вона грає в театрі в Парижі.


Написав сценарій для двох людей в одній кімнаті й купив камеру. Знімав статичними планами. Якби рухав камерою, глядачі б побачили всю квартиру за 2 хвилини, а так - за годину. Зняв за 17 днів. Це була дуже малобюджетна стрічка.

 

"Завжди потрібні нові історії кохання. У кожного народу є свої легенди, які треба знімати. Навіть якщо американці їх потім перезнімуть".

Жерар ДЕПАРДЬЄ на відкритті фестивалю


"Москалі вміють добре робити дві речі - автомат Калашнікова та бухати. Тому після їхніх фільмів у глядача може з'явитися два враження: перше - "пристреліть мене", а друге - "як болить голова, де я?"

Анна КУПІНСЬКА, кінокритик

 

23 тисячі звуків

зібрав композитор шведської стрічки "Звуки шуму" Маґнус Берйесон. Її визнали кращим повнометражним фільмом. Музикант складав акорди із шуму медичного обладнання, автомобілів, екскаваторів.

Сейчас вы читаете новость «"Вона була приречена на ролі покоївок і проституток"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть