Ексклюзивы
четверг, 20 января 2011 16:17

"Рот має бути у півтора раза більший за основу носа". Які пропорції обличчя роблять людину гарною

 

Врода - поняття абстрактне. Хоча, коли говорити про стандарти краси, то вони у пропорційності.

Володимир Пірус, пластичний хірург

Губи. Зараз вважають: гарно, коли верхня губа тонша за нижню у співвідношенні один до трьох, чи два до трьох. Межі губ мають доходити до ліній, проведених від зіниць. Рот - у півтора раза більший за основу носа.

Очі. Красива форма - мигдалеподібна, коли зовнішні кутики трохи вищі за внутрішні - є невеличка розкосість. Кольору популярного немає. Гарними вважають широко розставлені очі й маленький ніс. За класичними канонами, відстань між очима повинна дорівнювати довжині ока, а межі носа - не виходити за лінії, проведені через внутрішні кутики очей. Якщо ніс завеликий, а очі посаджені надто близько, це обтяжує обличчя.

Лоб має складати третину обличчя. Так само по третині - на середню зону, від брів до носа, і на проміжок від ніздрів до підборіддя. Якщо пропорції обличчя такі, то більшість  навіть несвідомо вважатимуть його гарним. Насправді ж у багатьох людей великий ніс або масивне підборіддя.

Ніс. Красивий жіночий ніс має бути трохи піднятий - від верхньої губи до кулюмели (перетинки між ніздрями) кут повинен складати понад 90 градусів - 100-110 ідеально. Це надає жінці ніжних дитячих рис. У чоловіків ніс має бути опущеним, прямим - 90 градусів чи менше. Неширокий, негорбатий, негострий - охайний. З круглими формами. В основі нижньої частини - вписуватися в рівнобедрений трикутник.

Брови у жінок гарні, коли підняті вгору, як крила. Тому їх вищипують, часом роблять татуаж і навіть пластику. Опущені брови у жінки - це некрасиво. Ідеал чоловічих брів - прямі або важкі, ознака мужності. Якщо підняти чоловікові брови за жіночим типом - він виглядатиме вічно здивованим.

Ознакою молодого обличчя зараз вважають подібність до трикутника, перегорнутого основою догори. Більше об'єму має бути в ділянці вилиць, а щоки й підборіддя - худі й гострі. Деякі моделі, аби щоки були впалими, видаляють собі "грудки Біша" -  внутрішньощічний жир.

Груди і стегна. Гарними визнають груди 2,5-3 розміру, які за формою нагадують краплю. Відстань від ключиці до соска має бути 18-21 см, а від соска до складки під грудьми - 7-9 см. Красиві стегна - 90-60-95, з невеликою розбіжністю. А якщо 90-60-110 - це вже диспропорція.

Не додає вроди, коли випирають ключиці. Але коли вони просто помітні, це гарно.

Красиві ноги, якщо їх стулити разом, мають три просвіти - від промежини до коліна, від коліна до литки і від литки до ступні. У чоловіків і жінок бувають ноги колесом, наче щойно з коня. Тоді оперуємо кістки ніг: розпилюємо і розтягуємо. За рахунок вирівнювання ніг додаються ще 5-7 сантиметрів зросту. Гомілка жінки має бути схожа на пляшку шампанського: вузька біля стопи й ширша в ділянці литки.

95 відсотків пацієнтів пластичного хірурга - жінки. Чоловіків тільки 5 відсотків. У нас чомусь думають, що чоловік має бути трошки красивішим за мавпу, а це помилка.

Чоловіки найчастіше намагаються змінити форму підборіддя й носа. Є імпланти з силікону, які збільшують проекцію підборіддя. Маленьке підборіддя в чоловіка робить обличчя невиразним, безхарактерним. А чоловіки хочуть виглядати вольовими. За це відповідає вигляд нижньої щелепи. Один пацієнт прийшов і каже: "Хочу ніс, як у Бреда Пітта, а підборіддя, як у Джорджа Клуні". Ми його назвали Бред Клуні. Чоловік спортсмен. Має прекрасне тіло. Йому дійсно бракувало мужності в обличчі.

Чоловіки-пацієнти - молоді, 25 - 35 років. Здебільшого хочуть зробити горбаті носи охайними. У багатьох стирчать вуха, дуже помітна чоловіча проблема. Ми накладаємо спеціальні шви, які змінюють їхню форму. Вуха повинні мати нормальну анатомічну будову, бути невеликими і не випинати - не більш ніж на сантиметр-півтора від кістки.

Сергій Звєрєв відповідає скоріше жіночому еталону, ніж чоловічому. Якщо не придивлятися, його можна сприйняти за жінку. Ніс маленький, тонкий, піднятий, довге волосся. Подивіться на того ж Скрябіна: має довге волосся, але виглядає мужньо. А Звєрєв - незрозуміло. Хоч це його особиста справа. Але, думаю, недопустимо переступати якусь межу, яка порушує пропорцію жіночого чи чоловічого типу краси.

Свого часу мене здивували два пацієнти. Хлопець і дівчина захотіли шрамування на обличчі. Дівчина просила на нижній губі, а хлопець на щоці. Підозрюю, що вони нетрадиційної орієнтації, обоє хотіли виглядати більш мужньо. Дівчині я відмовив, а хлопчині зробив невеликий розріз і дав загоїтися. Але той нарікав, що шрам вийшов надто непомітний.

Сейчас вы читаете новость «"Рот має бути у півтора раза більший за основу носа". Які пропорції обличчя роблять людину гарною». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

1

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть