Ексклюзивы
четверг, 15 июля 2010 17:32

Найрезонансніші події Кубка світу-2010

 

1. Скандал у таборі збірної Франції

У перерві матчу Мексика - Франція тренер останніх Раймон Доменек зробив зауваження форварду Ніколя Анелька. Гравець послав наставника подалі. Конфлікт призвів до розколу в таборі збірної. Ветерани відмовились тренуватися і грати під керівництвом Доменека.


2. Суддівські помилки в матчах 1/8 фіналу

Арбітри добре відпрацювали під час стартових поєдинків. Але 27 червня, після чергових зустрічей 1/8 фіналу, уболівальники говорили не стільки про футбол, як про суддівські помилки.

У матчі Німеччина - Англія уругвайська бригада на чолі з Хорхе Ларріондою не зарахувала гол британця Франка Лемпарда. Ні головний арбітр, ні його помічник не помітили, що м'яч після удару півзахисника "Челсі" вдарився об поперечину й на 65 см опустився за лінію воріт. Ларріонда дав знак продовжувати гру.

За кілька годин італієць Розетті зарахував гол аргентинця Карлоса Тевеса у ворота збірної Мексики, хоча форвард був у очевидному офсайді. Обидві помилки вплинули на підсумок матчів. Після них президент міжнародної футбольної федерації Зепп Блаттер пообіцяв розглянути можливість запровадження відеоповторів.


3. Провал італійців

У чемпіонів світу-2006 було обмаль шансів на повторення успіху. Але ніхто не чекав, що "Скуадра Адзурра" посяде в групі останнє місце, пропустивши вперед Нову Зеландію. Італія не виграла жодного матчу - такого з чотириразовими переможцями Кубків світу ще не траплялося.


4. Рука Луїса Суареса

На 122-й хвилині чвертьфіналу Уругвай - Гана форвард південноамериканців Луїс Суарес рукою вибив м'яч із порожніх воріт своєї команди. Вилучення та пенальті у ворота Уругваю - поле Суарес залишав зі сльозами на очах. Проте ганський форвард Асамоа Г'ян 11-метровий не реалізував. Це призвело до серії післяматчевих пенальті, яку Уругвай виграв і вперше за 40 років потрапив у півфінал.

Після поєдинку Суарес сказав, що то була "рука Бога".


5. Нереалізовані пенальті в матчі Іспанія - Парагвай

Іспанія та Парагвай визначали останнього, четвертого, півфіналіста. Гватемальський арбітр Карлос Батрес двічі призначав 11-метрові. Ні парагвайцеві Кардосо, ні іспанцю Хабі Алонсо відзначитися не вдалося. Два нереалізовані пенальті під час одного матчу на Мундіалі - такого не траплялося з 1930 року.


6. Помилка Роберта Ґріна

Англійську збірну називали одним із фаворитів Кубка світу. У команди міцний склад й титулований тренер. Єдиною слабкою ланкою вважали позицію воротаря. І вже в першій грі Роберт Ґрін пропустив "дитячий" гол після удару американця Клінта Демпсі.

Невпевненість Ґріна пояснили особистими обставинами - напередодні турніру він розлучився зі своєю дівчиною.


7. Провал Дієґо Марадони

Герой Кубка світу-1986, не маючи тренерської практики, позаторік очолив збірну Аргентини. У кваліфікації вона програла Болівії 1:6, однак зуміла потрапити до фінальної частини, перемігши Уругвай в останньому турі.

У перших чотирьох матчах Мундіалю підопічні Марадони перемагали. Дієґо говорив про смерть європейського футболу, а в чвертьфіналі його команда поступилася Німеччині - 0:4.


8. Невдала гра володарів "Золотого м'яча"

Бразилець Кака, португалець Кріштіану Роналду, аргентинець Ліонель Мессі - кращі футболісти світу останніх трьох років. Але на Мундіалі всі зіграли посередньо. Кака не встиг відновитися після травми, Роналду став заручником оборонної гри своєї збірної, а Мессі виявився неготовим тягти на собі всю команду.


9. Жест Андреса Іньєсти

Героєм фінального матчу став іспанець Андрес Іньєста. Після забитого голу Нідерландам півзахисник "Барселони" зняв футболку і залишився в майці з написом: "Дані Харке завжди з нами".

Торік улітку на зборах в Італії капітан "Еспаньйоли" Харке помер у номері готелю від серцевого нападу.


10. Тріумф Іспанії

Іспанці підтвердили, що грають у найкращий футбол. Позаторік вони перемогли на Євро-2008 і повторили успіх Німеччини 1972-го та 1974 років, яка також почергового виграли Євро та Кубок світу. Іспанський успіх цінніший тим, що європейці вперше перемогли на Мундіалі поза межами нашого континенту.

Сейчас вы читаете новость «Найрезонансніші події Кубка світу-2010». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть