Ексклюзивы
четверг, 27 января 2011 13:22

Для участі в змаганнях із велоорієнтування потрібні надійні гальма, аварійний набір інструментів, захисний шолом, компас і планшет, щоб прикріпити карту до керма

ПОНЕДІЛОК 31

Сім зустрічей із читачами проведе Ліна Костенко. Для туру обрала Київ, Харків, Кривий Ріг, Рівне, Львів, Остріг. 80-річна письменниця відповість на запитання залу й підпише книжки. Запрошення поширюватимуть безкоштовно. У Києві їх видаватимуть у касі театру ім. Франка з 24 січня, не більше двох в одні руки. Рівняни скаржаться: "Щоб отримати запрошення, треба бути або філологом, або творчо обдарованою молоддю. Як доводити обдарованість - хтозна. Видно, скоро кастинги будуть проводити. Мабуть, половина міської ради виявиться філологами."

Творчий вечір Ліни Костенко

19.00, Київ, театр ім. Франка, пл. Івана Франка, 3

ВІВТОРОК 1

У Мексиці іспанський режисер Луїс Бунуюель зняв 20 картин. Опинився там, рятуючись від безробіття. У Нью-Йорку Бунюеля звільнили, коли Сальвадор Далі назвав його у своїй книзі атеїстом і комуністом. Режисер шкодував, що довелося знімати фільм "Ангела-винищувача" не в Європі: "У Мексиці, не зважаючи на красу свого особняка, страждав від убогості столових серветок. Зміг показати лише одну, та й ту нам позичила гримерка". 1978-го Бунюеля нагородили Національною премією мистецтв Мексики. На золотій медалі помилково вигравіювали Bunuelos, що іспанською означає "пончик".

Показ фільму Луїса Бунюеля "Ангел-винищувач" (1962) іспанською з російськими субтитрами

19.00, Київ, центр "Майстер Клас", вул. Лаврська, 16

СЕРЕДА 2

"Кожен чоловік, по суті, англієць, жінка - француженка, а ідеальна декорація любовної драми - Італія," - вважає іранський режисер Аббас Кіаростамі. У його фільмі "Завірена копія" головну жіночу роль грає Жульєтт Бінош. Торік французька акторка відвідувала Київ. Присутні перешіптувалися: "Наші звьозди у такому вигляді на люди не виходять. Уся в чорному, без прикрас і макіяжу. Невисока, а не на каблуках. І при цьому, хоч убий, не сказала б, що їй 46".

Фестиваль "Вечори французького кіно"

Кінотеатри Києва, Львова, Харкова, Донецька, Запоріжжя, Дніпропетровська, Одеси

ЧЕТВЕР 3

"Майбутнього в Україні для такого типу співаків, як я, стовідсотково немає, - каже 31-річний український контртенор Юрій Миненко. 2009-го він переміг у міжнародному конкурсі BBC "Співак світу", його гастролі розписано на два роки вперед. - За кордоном контртенори дуже активно "задіяні", особливо в операх епохи бароко. У ті часи композитори писали партії для чоловіків, яких у підлітковому віці кастрували. Тоді їхні голоси не піддавалися мутації, залишалися високими і міцними".

Сольний концерт Юрія Миненка "Голос бароко"

19.00, Львів, Філармонія, вул. Чайковського, 7

П'ЯТНИЦЯ 4

- Познайомилась з музикантами Ніно Катамадзе. Їм сподобався мій спів, розповіли їй про мене, - згадує вокалістка гурту Pur:Pur Наталя Сміріна. Торік вона вийшла на сцену оперного театру під час концерту грузинської співачки. - Ніно спустилася за мною, вивела на сцену, віддала мікрофон, а сама пішла у зал. Я заспівала свою улюблену пісню Olei, а сама у той момент думала: "Декілька років тому слухала це вдома, а зараз стою посеред оперного, співаю, а напроти мене Ніно Катамадзе".

Концерт гурту Pur:Pur

20.00, Київ, фестиваль-ресторація "Диван", пл. Бесарабська, 2

СУБОТА 5

1977-го басист лондонського панк-гурту Sex Pistols Сід Вішез познайомився з Ненсі Спанджен. Невдовзі вони стали жити разом. У серпні 1978-го переїхали до Нью-Йорка й оселилися у готелі "Челсі". За два місяці Вішез зарізав свою 20-річну подружку в номері. Поліцейським пояснив, що вона попросила вбити її через велике кохання. У лютому від передозування героїну 21-річним помер і Сід.

Концерт Sid and Nancy. Виконання хітів Sex Pistols на честь 32-ї річниці смерті Сіда Вішеза.

19.00, Чернігів, клуб "Альтернативний 38-й", вул. Тичини, 47

НЕДІЛЯ 6

Для участі в змаганнях із велоорієнтування потрібні надійні гальма, аварійний набір інструментів, захисний шолом, компас і планшет, щоб прикріпити карту до керма. Спортсмени додають: "А ще треба вміти зреагувати на колоду, що раптом опинилася на шляху, й ухилитися від дерева, яке чомусь виросло одразу на повороті".

Зимовий чемпіонат України з велоорієнтування, 5-6 лютого

Закарпатська обл., Мукачівський район, с. Дерцен

Сейчас вы читаете новость «Для участі в змаганнях із велоорієнтування потрібні надійні гальма, аварійний набір інструментів, захисний шолом, компас і планшет, щоб прикріпити карту до керма». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть